Zöld folyosón a tengeri kikötőkig

Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára vezette a magyar küldöttséget a CETC-ROUTE 65 közép-európai közlekedési folyosóról 2010. június 28-án, a lengyelországi Szczecin városában megrendezett konferencián.

image

A Balti-tengert az Adriai-tengerrel összekötő közúti és vasúti folyosó fontos célja az európai regionális fejlődés támogatása. A felek deklaráció aláírásával jelezték támogatási szándékukat az észak-déli gazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését elősegítő infrastruktúra létrejöttéhez.
A Szczecini Deklarációt Horvátország, Lengyelország, Svédország és Magyarország miniszteri és államtitkári rangú képviselői látták el kézjegyükkel. Csehországból és Szlovákiából a nemrég lezajlott választások miatt csak az ügyvezető kormányok delegáltjai vehettek részt a konferencián. E két ország a későbbiekben írja alá hivatalosan a dokumentumot. Magyar részről az együttműködésben Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék vesznek részt.

A közlekedési folyosón a Balti-tenger és az Adriai-tenger kikötőibe érkező áruk könnyebben jutnak el Közép-Európába, a közép-európai áruk a kikötőkből a világ minden tájára. Schváb Zoltán hozzászólásában  hangsúlyozta, hogy az intermodális közlekedést lehetővé tevő „zöld folyosó” kialakítása a cél, amely a környezetbarát közlekedés szempontjainak érvényesülését segíti a jövőben.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes