Zöld a reptérnek

A jelenleg monopolhelyzetben lévő Ferihegy igazi alternatívájává szeretné a börgöndi repteret fejleszteni a Biggeorges-NV Zrt. Az Alba Airport ugyanis megkapta a jogerős és végrehajtható létesítési engedélyt. A reptérhez kapcsolódóan 110 hektáron ipari parkot, logisztikai központot is építeni kíván a befektető.

Mint arról lapunk is beszámolt, néhány napja többen már tudni vélték, hogy a kormány meghozta azt a döntést, amely alapján Székesfehérvár mellett nemzetközi légiforgalomra is alkalmas repteret lehet építeni. A légikikötőt fejlesztő Biggeorges-NV Zrt. által most kiadott közlemény megerősítette értesüléseinket: e szerint a Budapesttől mindössze hatvan kilométernyire fekvő reptér valóban megkapta a jogerős és végrehajtható létesítési engedélyt, így tavasszal megkezdődhet az építkezés a területen, és 2010 első felében a légiforgalom is megindulhat. A befektetők szerint az elsősorban fapados és chartergépeket kiszolgáló légikikötő kiváló elhelyezkedése, Budapesthez való közelsége megkülönbözteti az Alba Airportot a többi vidéki reptérfejlesztéstől.
A cég úgy látja, a börgöndi reptér a monopolhelyzetben lévő Ferihegy valós alternatívája lehet, s az Alba Airportnak van a legjobb esélye a második legnagyobb hazai reptérré válni. A reptérhez kapcsolódóan 110 hektáron ipari parkot, logisztikai központot is építeni kíván a befektető. Ehhez arra is szükség van, hogy a csütörtöki, fehérvári közgyűlés elfogadja a város tulajdonában lévő, ám az Alba Airport Kft.-nek hatvan évre bérbeadott terület ipari parkká történő átsorolását. Az egykori katonai reptér teljes területe ugyanis háromszáz hektár, amelyen nagyjából fele-fele részben a székesfehérvári és az abai önkormányzat a tulajdonos.

További részletek->
- fmh.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes