Az Alstom Transport reakciója a fővárosi önkormányzat 2011. május 6-ai sajtótájékoztatójára

Az Alstom Transport mint a világ egyik vezető közlekedési rendszer és vasúti járműgyártója, amely a világ 60 országában van jelen, szakmai munkáját azon milliók kényelme és biztonsága érdekében végzi, akik modern járműveit naponta használják. Anélkül, hogy a mai sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálna, az Alstom hangsúlyozni kívánja a következőket.

Alstom_Metro_ERTMS_Kina

Az Alstom 70 éve gyárt és forgalmaz metrókat. Az Alstom által gyártott metrók 45 világvárosban üzemelnek. A világon forgalomban lévő minden negyedik metrószerelvényt az Alstom gyártotta.

Az Alstom eddig több mint 3 ezer METROPOLIS metrókocsit értékesített világszerte, amelyek közül 1852 metrókocsi a Budapest számára gyártott szerelvényekkel azonos vagy ahhoz hasonló fékrendszerrel került leszállításra, illetve közlekedik nap mint nap olyan világvárosokban, mint Szingapúr, Sanghaj, Barcelona és Isztambul.
Az Alstom a BKV által a 2-es metróvonalra megrendelt 22 METROPOLIS metrószerelvényt legyártotta. Ezek közül 3 metrószerelvény már Budapesten van, további 19 pedig az Alstom Katowicei gyárában várakozik szállításra készen. A szerelvények értéke meghaladja az Alstom-nak utalt előleg összegét.

A Budapest számára gyártott metrószerelvények átfogó tesztelésen estek át. A tesztek során a metró 14 ezer kilométert futott Franciaországban, Valenciennes-ben, 2010 tavaszán pedig sikeresen és meghibásodás nélkül teljesített egy 1000 kilométeres fővonali tesztet a 2-es vonal alagútjában és egy 500 kilométeres tesztet a BKV tesztpályáján.

A Budapest számára gyártott metrószerelvények műszaki paraméterei teljes mértékben megfelelnek a BKV által jóváhagyott és a Nemzeti Közlekedési Hatóság által 2007 augusztusában kiadott előzetes típusengedélyben rögzített szempontoknak.

A CERTIFER, egy független vasúti vizsgáló szervezet vizsgálata szerint a Budapest számára gyártott METROPOLIS metrószerelvények fékrendszere bizonyítottan megfelel az Európai Unió EN 13452-1-es számú fékszabványának. Ezt a szabványt az Európai Unió 27 tagállamában alkalmazzák.

Az Alstom Transport állásfoglalása a Versailles-i Fellebbviteli Bíróság döntésével kapcsolatban
Megerősítve korábbi álláspontját az Alstom a Nanterre-i Kereskedelmi Bíróság döntésének helybenhagyására kérte a Versailles-i Fellebbviteli Bíróságot, amely megtiltja a bankoknak a garanciák kifizetését mindaddig, amíg az ügyben érdemi döntés nem születik. Az Alstom álláspontja az, hogy jogtalan a BKV részéről az előleg-visszafizetési és a teljesítési garancia lehívása.

A Versailles-i Fellebbviteli Bíróság döntésének kihirdetéséig az Alstom az ügyben állásfoglalást tenni nem kíván. A bíróság június 8-án hirdeti ki a döntését.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes