Városon innen, városon túl

Összehangolt menetrendek. – Fejleszt a Borsod Volán. – Forgalmi változások hétvégén. – Megállj az autóknak. – Tragédia Izraelben – Hírek pénteken.

kicsi2


Magyarország —
A jövő évtől összehangolják a buszok és a vonatok menetrendjét, valamint más lépéseket is tesznek a közlekedés hatékonyabb működése érdekében – mondta Horváth Gergely az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint erre azért van szükség, mert a társasági vagyon egyes elemei, mint a MÁV, a Malév, valamint a Volán-társaságok nehézséget jelentenek a költségvetésnek. A vezérigazgató ugyanakkor hozzátette, mivel a cél a takarékosság, így a kívánt megtakarítást leépítésekkel, a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével, valamint a vezetői testületek létszámának csökkentésével lehet elérni.

Kazincbarcika | Magyarország — Közel félmilliárdos fejlesztést jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Borsod Volán Zrt. A beruházás első szakaszában a kazincbarcikai autóbusz állomás épületének bővítése és rekonstrukciója zajlik. A 2012-ig állami és európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében ugyanakkor a társaság a megyében található számos város autóbusz állomásának utastájékoztatási rendszerét is fejleszti.

Budapest | Magyarország — A Szent György téren pénteken délelőtt a Köztársasági Elnök beiktatási ünnepségét tartják. Emiatt fél 11-től várhatóan két órán keresztül nem közlekedik a Budavári Sikló.

Budapest | Magyarország — Demonstráció miatt augusztus 7-én, szombaton délután 2 órától este 11 óráig a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. Az autóbuszok az Andrássy út elkerülésével mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken állnak meg, nem érintve a Bajcsy-Zsilinszky út, Opera, illetve az Oktogon megállókat.

Brüsszel | Belgium — Harminc kilométerben határozzák meg járművek maximális sebességét Brüsszel belvárosában. A korlátozás a villamosok kivételével valamennyi felszíni járműre vonatkozik. A szeptember közepétől életbe lépő új közlekedési szabályok betartását sebességmérő radarokkal fogják ellenőrizni, a későbbiekben a gyorshajtók pénzbírságra számíthatnak.  Ezen intézkedésnek köszönhetően így a villamos lehet a leggyorsabb jármű Európa fővárosának központjában. Üröm az örömben, hogy Brüsszelben sok helyen a közúton épült ki a pálya, így hiába mehetne a villamos az autóknál kétszer gyorsabban, ha azok majd feltartják.

Kiriat Gat | Izrael — Hét ember vesztette életét egy izraeli vonatbaleset során. A nagy sebességgel közeledő szerelvény a vasúti átjáróban szabálytalanul áthaladni próbáló kisbusszal ütközött. Az ütközés következtében a busz kigyulladt a jármű pedig teljesen összeroncsolódott. A baleset áldozatai valamennyien a kisbuszban ültek, ugyanakkor a vonat utasai közül is húszan megsérültek. Az Izrael déli részén történt tragédia az egyik legszörnyűbb baleset az ország életében.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes