Vonatinfo 2.0 – Valós idejű információ a vonatközlekedésről

vonatinfo_5_rb_485x300[1]

Online szolgáltatásaink között a Magyarországon közlekedő vonatok valós idejű menetrendi információi tekinthetők meg, a megjelenítéshez a térkép informatikai hátterét a Google és a MÁV Zrt. „UTAS” rendszere biztosítja. Ezúton is köszönjük a szolgáltatás fejlesztését figyelemmel kísérőknek a folyamatos, visszajelzéseket, észrevételeket. Reméljük, hogy a jövőben is segítik munkánkat.

A térképes alkalmazás indítása a www.mav-start.hu oldalon lévő elektronikus menterendi kereső felületén levő „Vonatinfó” gomb megnyomását követően lehetséges, az oldalon az országos térképhálózat látszik az éppen közlekedő vonatokat jelző ikonokkal. A képernyő jobb oldalán a kezelőpult látható, amelynek segítségével könnyedén – az ELVIRA rendszerénél már megszokott módon – kereshetünk rá az általunk kiválasztott vonatra. A képernyő bal alsó sarkában a jelmagyarázat látható. Mind a kezelőpult mind pedig a jelmagyarázat „kikapcsolható” a képernyőről, hogy ne takarjon ki hasznos információt, a későbbiekben ez bármikor ismét „bekapcsolható”.

Vonatinfo 2.0

Vonatinfo 2.0

A kezelőpulton több paraméter alapján is lehet keresni.

  • Útvonal: itt a már megszokott módon a viszonylat megadását követően indítható a keresés
  • Állomás: itt egy adott állomás nevére keresve az állomást érintő vonatközlekedés látható
  • Vonat: ha tudjuk a közlekedő vonat számát, úgy pontosan a vonatra lehet keresni. Amennyiben a megadott vonat éppen nem közlekedik, úgy a képernyő felső részében üzenet jelzi azt.

Vonatinfo 2.0

Vonatinfo 2.0 Információs gombAz információ jelre kattintva a térképes alkalmazással kapcsolatos információkat tudhatunk meg, illetve egyénileg beállíthatjuk az alkalmazást.

Az ELVIRÁ-ból indított keresés után a kiválasztott vonat a száma alatt egy linken keresztül, közvetlenül is elérhető a „Mutasd a térképen” feliratra kattintva:

Vonatinfo 2.0

A jelmagyarázat a képernyő bal alsó sarkában helyezkedik el, amelynek segítségével értelmezni lehet a térképen megjelenő információkat.

Vonatinfo 2.0

Az útvonal kiválasztásakor megjelenik az ELVIRA rendszernél már megszokott módon az adott viszonylatra vonatkozó menetrend. A térképen megjelenik „piros” színnel kiemelve a választott vonat útvonala.

Vonatinfo 2.0

Amikor a kiválasztott vonat számára kattintunk, akkor a térképen kiemeli a választott vonatot jelölő ikont. A vonat közlekedési irányát egy kis fekete nyíl szimbolizálja, amennyiben a vonat áll, úgy ez a jelzés nem látható.

Vonatinfo 2.0

Figyelem! A térképes megjelenés és az ELVIRA online menetrend között 2-3 perc eltérés előfordulhat, az adatok tájékoztató jellegűek, hivatalos forrás: menetrendnek nem minősülnek.

forrás: MÁV-START.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes