Volánbusz: további intézkedésig függesztették fel a közbeszerzést

Hat százalékkal túllépné a Volánbusz Zrt. a megengedett 30 százalékos alvállalkozói részarányt, ezért a nemzeti fejlesztési miniszter további intézkedésig felfüggesztette a járat-kiszervezésre meghirdetett közbeszerzési eljárást – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI-vel hétfőn.

 


A hatályos közszolgáltatási szerződés 30 százalékban engedi meg az alvállalkozók bevonását, de a korábbi közlekedési miniszter hozzájárult ahhoz, hogy a Volánbusz ezt hat százalékkal túllépje. A tárca közlése szerint a kormány új stratégia és működési modell alapján akarja a közösségi közlekedést fejleszteni. "A szaktárca a koncepció elkészültéig nem támogatja a személyszállító gazdasági társaságok szerkezetének, szolgáltatási struktúrájának átrendezését. A későbbiekben is csak a részletes kormányzati elképzelésekkel összhangban álló lépésekhez járul hozzá." Az autóbuszos személyszállítás közszolgáltatási szerződéseit 2009 decemberében módosították. Ennek alapján 2011 januárjától az alvállalkozók bevonásának jelenlegi, 30 százalékos aránya 49 százalékra nőhetne. A tárca közlése szerint a minisztérium mérlegeli a megváltozott előírás felülvizsgálatának, újratárgyalásának lehetőségét is.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes