Változik a közösségi közlekedés karácsonykor

Rendkívüli menetrend lép életbe a MÁV-nál, a Volánbusznál és a BKV-nál karácsonykor, szilveszterkor, illetve a két ünnep között.

A Volánbusz december 24-én a szabadnapi, 25-én a munkaszüneti napi, 26-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekedteti járatait. December 24-én az utolsó buszjáratok Budapestről általában délután 4 és 5 óra között indulnak el.

A két ünnep között a tanítási szünetes munkanapra vonatkozó menetrend lesz érvényben, így egyes vonalakon kevesebb járat közlekedik. December 31-én a tanítási szünetes pénteki, január elsején pedig a munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai.
Az ország többi Volán társaságánál ugyanez a menetrend lesz érvényben.

A MÁV 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én az ünnepnapi menetrend szerint közlekedteti szerelvényeit. Azokon a vonalakon, amelyeken nagyobb utasforgalom várható, több kocsival indítják el a vonatokat. A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy a sorban állás elkerüléséért interneten, vagy elővételben vegyék meg a jegyeket. A szilveszteri és az újévi közlekedési rend nem változik, minden nap az előzetesen meghirdetett menetrend lesz érvényben.
A BKV járatai december 24-én (pénteken) szombati közlekedési rend szerint, de rövidebb üzemidővel közlekednek. A nappali járatok 16 óra körül indulnak utoljára, ezután az ilyenkor szokásos módon az éjszakai buszokkal lehet utazni.

Karácsony napjain, december 25-én és 26-án a munkaszüneti, illetve az áruházakat érintő autóbuszok az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.
A két ünnep között, december 27-31-éig az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrendek lesznek érvényben, Szilveszter éjjel az éjszakai járatok – néhány kivétellel – kétszeres sűrűséggel járnak.

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes