Vállalkozók Napja – őrzik a munka becsületét

Magyarország nehéz helyzetben van, meg kell védenie gazdasági érdekeit, vállalkozóit, az országban a munkának vissza kell kapnia a becsületét – mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke pénteken a Vállalkozók Napján rendezett ünnepségen.

Hangsúlyozta: a társadalomnak még soha nem volt akkora szüksége a gazdaságra, mint most, mert az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikája miatti túlzott hitelfelvételek után eljött a visszafizetés ideje.

A kiemelkedő vállalkozói tevékenység elismeréseként állami kitüntetéseket, a sikeres vállalkozások társadalmi erősítéseként a VOSZ által alapított Év Vállalkozója Díjakat adtak át pénteken a Vállalkozók Napján.

Csicsáky Péter, a VOSZ soros elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az ünneppel a vállalkozókra szeretnék ráirányítani figyelmet, mert a GDP jelentős részét állítják elő, nagymértékben hozzájárulnak a foglalkoztatáshoz és adóbevételt adnak az országnak.

A VOSZ soros elnöke elmondta, bár az elmúlt hat hónapban történtek váratlan intézkedések, de az érdekképviselet vezetője szerint minden kormányzati intézkedésnek a termelés bővítését, a gazdaság tartós növekedését kell szolgálnia.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült Radács Ferenc, a G’RAD Holdings igazgatója.
A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Bődi János, az Integrál Építő Zrt. tulajdonos elnök-vezérigazgatója, Fajszi Lajos, az F-1. Group Kft. ügyvezető igazgatója, Tardos János, a Reálsas Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kitüntetésében, a Magyar Gazdaságért Díjban részesült Kári János, a Hotel Unió és a Hotel Bellevue Wellness és Konferencia Hotel ügyvezető igazgatója, tulajdonos, Kovács Kálmánné adótanácsadó, egyéni vállalkozó, Móré Attila, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonos, Szép Zoltán, a Ka-Vosz Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. fejlesztési igazgatója.

Nemzetgazdasági miniszteri elismerésben részesült Németh Józsefné, a VOSZ Kereskedők és Vállalkozók Budapesti Szervezetének irodavezetője.
A 2010. Év Vállalkozói Díjat hatvannyolcan vették át. A VOSZ az idén tizenkettedik alkalommal rendezte meg pénteken a Vállalkozók Napját Budapesten a Művészetek Palotájában, ahová az ország minden megyéjéből mintegy 500 vállalkozó érkezett.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes