Viharos délelőtt

title

Villamos- és HÉV-vonalakon állt meg a forgalom, a vasúit közlekedés is akadozik Pest és Buda között. Körkép a délelőtti vihar után.

Két helyen is leszakadt a felsővezeték. Budapest-Kelenföld és Budapest-Ferencváros között az egyik vágányon a Szombathelyről érkező 9209-es számú gyorsvonat mozdonya szakította le a felsővezetéket. Itt 15-20 perces késéseket jósol a MÁVINFORM közleménye.

Vecsés és Üllő között bő fél kilométer hosszban szakadt le egy villámcsapás nyomán a felsővezeték. Itt egy vágányon járnak vonatok, 20-25 perces késést írt a MÁVINFORM, az ELVIRA adatai szerint a 30-40 perces csúszások sem ritkák.

A forgalom mindkét helyen dél körül áll vissza a megszokott kerékvágásba – ígéri a MÁVINFORM.

A BKV-nál is gondokat okozott a délelőtti vihar: az 1-es villamos vonalán, az Árpád hídnál voltak fennakadások – írja az index.hu. Ugyancsak fennakadások voltak az 1-es vonalán Zuglóban és az 50-es villamos vonalán is. Van ahol a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, van ahol pedig a viharos szél letörte faágak okoztak gondot. A 28-as villamos egyik szerelvénye elakadt a nagy vízben, az utasokat a tűzoltók segítették ki a szerelvényből. A 3-as, 62-es, 62A és 69-es jelzésű villamosok forgalmában a Nagy Lajos király útja–Erzsébet királnyé útja csomópontban beázott jelzőlámpa miatt nem jártak egy ideig a teljes vonalukon.

Reggel a szentendrei HÉV-vonalon is okozott késést a vihar. A heves esőzés miatt  többször is néhány percre leállt a biztosítóberendezés, a vonatok húsz perc késéssel közlekedtek.

A hírek szerint a nap folyamán még kialakulhat zápor, zivatar, ami tovább nehezítheti a hétvégére indulók közlekedését – a meteorológusok szerint minden légköri „követelmény” megvan egy újabb vihar kipattanására.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes