Vezetőváltás a Hungaropharma élén

Augusztus 1-étől Feller Antal, korábbi kereskedelmi- és marketing vezérigazgató-helyettes váltja Szabó Ferencet a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatói székében.

Szabó Ferenc távozását követően, 2010. augusztus 1-től új vezérigazgató irányítja a Hungaropharma Zrt.-t, dr. Feller Antal, korábbi vezérigazgató-helyettes személyében. Feller Antal több mint 11 éve dolgozik a Hungaropharma Zrt.-nél különböző vezetői pozíciókban. A szakember egy rendkívül bizonytalan piaci környezetben veszi át a piacvezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat irányítását, áll a társaság közleményében.
A vegyészmérnöki diplomával rendelkező vezető 1982 és 1992 között az Egis Gyógyszergyár kutatójaként, majd tudományos főmunkatársaként dolgozott. Később vezetőként tapasztalatot szerzett a Pfizer-Biogal, a pharmaFELAX, majd a szintén gyógyszerpiaci információszolgáltatással foglalkozó IMS Medinform cégeknél. 1999 januárjától dolgozik a Hungaropharma Zrt.-nél, 2001 óta tölti be a kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót.
Dr. Feller Antal egy olyan időszakban veszi át a cég irányítását, amikorra a gyógyszer-kereskedelmi szektor – többek között a 2007-ben megkezdődött piaci liberalizáció eredményeként is – jelentősen alulfinanszírozottá vált. A patikák számának növekedésével csökkent az egy gyógyszertárra jutó fajlagos forgalom és számos egyéb tényező következtében is beszűkült a patikák fedezete, csökkent jövedelmezőségük. Mindez a tavaly 241 milliárd forint forgalmat elérő Hungaropharma Zrt. kinnlevőségeinek drasztikus növekedéséhez vezetett, s ezek a hatások a cég eredményében is megmutatkoztak. Nem javult a Hungaropharma Zrt. másik fő partneri körének, a kórházi szektornak a fizetőképessége sem. Az új vezérigazgató törekvése, hogy a Hungaropharma Zrt. üzleti tevékenységének teljes áttekintése után végrehajtsa azokat a szükséges stratégiai hangsúlyváltásokat, amelyek az átmeneti helyzetben (jogszabályi környezet, az egészségügyi szektor átalakítása) is biztosítják a vállalat stabil finanszírozhatóságát, befektetéseinek jövedelmező működtetését.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes