Veszélyes méretekben lopják a síneket Ukrajnában

Ugrásszerűen megnőtt a vasúti berendezések, főként a sínek lopása az idei első negyedévben az ukrán vasút nyugat-ukrajnai vonalain.

A lembergi (lvivi) vasút-igazgatóság sajtószóvivői irodájának közlése szerint 2010 első három hónapja során a nyugat-ukrajnai régióban 61 fémlopással kapcsolatos esetet regisztráltak, míg a tavalyi év azonos időszakában csak 35-öt. A vasúti berendezéseket károsító fémtolvajok az ungvári, lembergi és rivnei vonalfőnökségek területén a legaktívabbak – adták hírül kedden nyugat-ukrajnai internetes hírportálok.

A beszámoló szerint a kárpátaljai, vagyis az ungvári vonalfőnökség felügyelete alá tartozó vonalakon a január-márciusi időszakban 26 esetben követtek el fémlopást, ebből 12 Ungvár környékén történt. A lembergi vonalfőnökség területén 12, a rivnein 10 lopást regisztráltak.

Vasúti szakemberek szerint a fémtolvajok, akik a felszedett síneket, kábeleket eladják, nem törődnek azzal, hogy cselekedetükkel utasok százainak az életét sodorják veszélybe. Úgy vélik, a tolvajok cinkosainak kell tekinteni a lopott fémtárgyakat átvevő vállalkozókat. A vasút vezetése ezért azt kéri a rendőrségtől, hogy szigorítsa meg a fémhulladék-átvevőhelyek ellenőrzését. A vasúti berendezéseket leggyakrabban települések közelében lopkodják, amiből a hatóságok arra következtetnek, hogy az elkövetők főként munkanélküliek lehetnek.

MTI/Menedzsment Fórum

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes