Vasutas szakszervezetek: 1,5 százalékos reálbér-emelésre van szükség

Az együttműködő vasutas szakszervezetek az elmúlt évek jövedelemalakulását is figyelembe véve indokoltnak tartják, hogy 2011-ben a vasutasbérek reálértéke átlagosan 1,5 százalékkal – a prognosztizált GDP-növekedés 50 százalékával – emelkedjen.

A vasút területén működő Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete hétfőn Budapesten találkozót tartott, amelyen értékelték a MÁV csoport munkavállalói jövedelemalakulásának és foglalkoztatás-biztonságának jövő évi kilátásait. Összegezték a rövidesen megkezdődő tárgyalások esélyeit, és meghatározták közös tárgyalási javaslataikat is.
A megbeszélést követően az MTI-hez eljuttatott közleményükben a vasutas szakszervezetek kinyilvánították: érdekeltek a foglalkoztatás-biztonság további fenntartásában, ezért kezdeményezik az erre irányuló megállapodások meghosszabbítását.

Továbbá mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a vasutas munkavállalók munkavégzési körülményeit meghatározó jelenlegi kollektív szerződésekben foglalt juttatásokat megőrizzék.

A nyilatkozatot jegyző vasutas szakszervezetek a tárgyalások során folyamatosan egyeztetik álláspontjukat, és együttműködnek a tárgyalások eredményes, megállapodásokkal történő lezárása érdekében – hangsúlyozza az együttműködő vasutas szakszervezetek közleménye.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes