Ütemezett utóvizsgálat: forgalomkorlátozás a Megyeri hídon

A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt keddtől egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri hídon. Május 10-től az autósokat a forgalmi sávok zárásával mindkét irányban a leállósávra terelik. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a sávzárással járó munkálatokat a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakok között végzik.

megyeri-hid

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpintechnikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére.

A híd belső szerkezetének vizsgálatát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik. A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a munkálatokat a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között végzik. Ennek ellenére a környéken menetidő növekedésre lehet számítani, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kéri az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

forrás: autopalya.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes