Újabb sikerek a KÉSZ Építő Zrt.-nél

Új gyárcsarnok alapkövét tették le májusban Tatabányán, ami egyúttal egy újabb autóipari nagyberuházás kezdetét is jelenti Magyarországon.

Az FCI Connectors magyarországi tagja – az FCI Connectors Hungary Kft. – ugyanis az Új Széchenyi Terv keretében több mint 686 millió forint európai uniós támogatással, több mint egymilliárd forintból bővíti tatabányai gyárcsarnokát. Az új nyolcezer négyzetméteres létesítmény alapkövét Sebestyén Balázs, az FCI Connectors Hungary Kft. vezérigazgatója, Schmidt Csaba, Tatabánya város polgármestere, valamint a generálkivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója, Szalados László közösen tették le kedd délelőtt.

"Ez a beruházás a több száz FCIalkalmazott eddigi munkájának legnagyobb kézzel fogható elismerése" – hívta fel a figyelmet Sebestyén Balázs, az FCI Connectors Hungary Kft. vezérigazgatója.
Schmidt Csaba polgármestere örömét fejezte ki, hogy az FCI Connectors Hungary Kft. Tatbányán folytatja fejlesztéseit. Szerinte az új gyártócsarnok alapkőletétele nemcsak a beruházó, hanem az Európai Unió és Magyarország közös sikere is. Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója ígéretet tett, hogy a projektet a megrendelő által elvárt minőségi feltételeknek megfelelően, határidőre elkészíti a kivitelező. Erre a vállalat eddigi sikeres munkái garanciát jelentenek.

A világ harminc országában 14 ezer főt alkalmazó FCI a 2011-ben elért 1,1 milliárd eurós árbevételével a világ egyik vezető elektronikaicsatlakozógyártója az autóipar, a kommunikáció és az egészségügy területén. A magyarországi gyárban dolgozó közel ezer munkatársával elsősorban autóipari alkalmazásokhoz csatlakozóelemeket, légzsákkonnektorokat, kábeleket és az autó egyéb elektromos rendszerébe beépülő csatlakozó alkatrészeket állítanak elő. A jelenleg is tízezer négyzetméteres tatabányai gyártelep kibővítésével szinte minden, most meglévő terület termelése növekedni fog. Az új épületrészbe főleg a légzsákcsatlakozók termékcsoportjának összeszerelő egységei kerülnek, valamint itt fogják gyártani a hibridautók elektromos töltőkábeleit is.

Az új gyárcsarnok alapkövének letételével hivatalosan is elkezdődött egy újabb autóipari nagyberuházás Magyarországon, amely a 2013-as átadás után legalább 100 új munkahelyet is teremt majd. Az épületbővítés generálkivitelezője a KÉSZ Építő Zrt.

 

Forrás: Raktártam

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes