Újabb lehetőségek az esztergomi ipari parkban

A Neuzer Ingatlan Kft. vételi szándékot jelentett be egy, az esztergomi ipari parki telek szomszédságában lévő, önkormányzati tulajdonú, jelenleg elhagyatott, rendezetlen, mintegy kétezer négyzetméter nagyságú ingatlanra. A Kirchhoff Hungária Kft. szintén kinyilvánította vételi szándékát egy ingatlanra ebben a térségben.

Az adás-vétel kapcsán szükségessé vált annak az önkormányzati rendeletnek a módosítása, amely az ipari park építési szabályzatáról, illetve a város településszerkezeti tervéről határozott. Ezeket a változtatásokat az eddig említett kezdeményezések mellett további lakossági, illetve beruházói, befektetői kérelem is indokolttá tette.

Az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésükön elfogadták a szakemberek javaslatát. Döntés született arról, hogy 11. számú főközlekedési út nyomvonala a megyei területrendezési tervnek megfelelően megváltozzon. A 12. számú közút Neuzer telephely alatti szakasza és a Kirchhoff cég alatti, 20. számú gyalogút megszűnik, az érintett telephelyek övezetébe sorolják be. A 12-es út nyomvonalának jelenleg szolgalmi joggal terhelt – közműsávként fenntartott – területe közúttá minősül át. A Rubik Ernő utca tervezett inkubátor-házánál a telek háromszög alakú levágását megszüntetik.

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat által kisvállalkozóknak szánt telek az adott területen legalább kétezer négyzetméter legyen. Az ipari parkba tervezett krematórium helyét beépítésre nem szánt, védelmi célú erdő területté minősítették át. Ugyanilyen besorolást kapott a HAFI cég és a Kenderesi út közötti ingatlan is. Az ipari parki fejlesztésekhez szükség van telekcserére az önkormányzat és a Duna Ipoly Nemzeti Park között, a képviselő-testület megerősítette erre vonatkozó korábbi határozatát.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes