ÚJ UTAKON A BI-KA LOGISZTIKA KFT.

Kamiontadnnepsg_thumb[1]

Mérföldkőhöz ért a szolnoki régió piacvezető szállítmányozó-logisztikai vállalakozása, a BI-KA Logisztika Kft., mely immár 20 éve halad töretlenül előre. Most azonban új utakat keres. Na, nem a kamionjai számára, hanem a vállalati kultúra területén kíván új irányvonalat venni. „Ha egy út már nem járható, törj magadnak egy másikat” – tartja a mondás és ki tudna ezekről a változásokról hitelesebben beszámolni, mint Karmazin György a BI-KA Logisztika Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

Mielőtt bármilyen döntést hozunk, elengedhetetlen, hogy előtte mérlegeljünk, és számba vegyünk minden fontos, meghatározó tényezőt. Így tett Karmazin György is: megtervezett minden lépést mielőtt hozzálátott volna egy új, „laposabb” szervezeti struktúra kialakításához.

Kamionátadó ünnepség

„A piramis formájú vállalati működési rendszer úgy érzem, már nem életképes, ezt hosszú távon alkalmazva akár zátonyra is futhat, a legjobban működő vállalkozás is” – kezdi az ügyvezető a magyarázatát annak, hogy miért is szakított a hagyományosnak mondható vezetési elmélettel.

Az ilyen típusú irányítás során minden egy ember kezében összpontosul, az alatta piramisszerűen elhelyezkedő vállalati dolgozók nem teljesedhetnek ki igazán munkakörükben, hiszen nincs lehetőségük meghatározó, felelősségteljes döntéseket hozni. A piramis lebontásával, az irányítás-ellenőrzés funkciók fokozatos megszűnésével viszont elérhető, hogy az egyes munkatársak megtalálják helyüket abban a közösségben, ahol a legnagyobb hatékonysággal tudják végezni feladatukat. A döntéseket pedig az illetékes munkacsoporttal együtt hozzák meg a közös cél érdekében. A cél pedig nem más, mint egyre színvonalasabb, komplexebb szolgáltatást nyújtani a partnerek, megbízók számára, figyelve a vevők folyamatosan bővülő igényét. A mai piaci helyzetben az ügyfél szem elől tévesztése, egy bürokratikus rendszer működtetése életveszélyes lehet egy vállalkozás számára. A piramis lebontása így mind a munkatársak, mind a megbízók elégedettségét is szolgálja, fokozza.

„Igyekszünk úgy átformálni a szervezeti struktúrát, hogy leginkább a mellérendeltség és ne az alá-fölérendeltség domináljon” – fejti ki nézeteit az ügyvezető, ami – valljuk be – nem mindennapos kijelentés egy vállalat igazgatójától. A piramislebontással egy időben a munkatársak motiválása, ösztönzése is egyre jobban előtérbe került. A BI-KA Logisztika Kft. minden dolgozója számára lehetőséget nyújt a fejlődésre. Az új munkatársakat, a gyakorlaton résztvevő hallgatókat például mentorok segítik, illetve belső képzések során vezetik be őket a szakma rejtelmeibe. A személyzeti vezető folyamatosan nyomon követi kinek milyen tréninget, konferenciát tudna ajánlani annak érdekében, hogy mindenki naprakész, jól informált és felkészült legyen saját területén. A kreativitás az összes munkafolyamatban tetten érhető, legyen szó üzletfejlesztésről, magáról a szállítmányozásról vagy akár a raktárlogisztikáról.

Az ügyvezető hárító mozdulatot tesz, amikor arra kérdezünk rá, mikor fejeződik be az a folyamat, ami a vállalati kultúra fejlesztésével és a szervezeti hierarchia reformjával kezdődött. Azt mondja, ez egy olyan folyamat, melynek sosincs vége. „Sokkal fontosabb az utat járni, mint a célt elérni, mert az út alatt a szervezet folyamatosan tanul és fejlődik, ami sokkal hasznosabb, jobb annál, semmint egyszer valamilyen célt elérni.” Azonban nem csak a változás és fejlődés útján találkozhatunk a cég nevével, ugyanis a megbízók örömére egyre több és több BI-KA kamiont láthatunk majd az országutakon is.

Új kamion

ÖT ÚJ KAMIONNAL BŐVÜLT A BI-KA LOGISZTIKA GÉPJÁRMŰPARKJA

Ahhoz, hogy egy vállalat a mai gazdasági helyzetben versenyképes tudjon maradni, elengedhetetlen beruháznia és ezzel is megfelelnie a folyamatosan bővülő piaci igényeknek. Ezt a tényt ismerte fel a BI-KA Logisztika Kft. is, melyet jól példáz, hogy idén öt új, saját tulajdonban lévő kamionnal bővítette gépjárműparkját. Nem is akármilyen kamionok ezek, a nagy teljesítményű és elegáns megjelenésű tehergépjárművek még környezetkímélőbbek elődeiknél modern felszereltségüknek köszönhetően. Ez is egy jele a vállalat fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségének.

A beruházás értéke meghaladja a 150 millió Ft-ot (535.000 EUR). Az új Renault Premium 430-as típusú vontatók és a Kögel SNCO félpótkocsik átadására 2011. szeptember 27-én került sor a Regionális Logisztikai Szolgáltató Központ területén (Szolnok, Tószegi út 2.). A rendezvényen az AC-DC Logisztikai Park vezérigazgatója, Ferencz Gábor és Karmazin György, a BI-KA Logisztika Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója köszöntötte a meghívottakat, majd ünnepélyes keretek között a szalagot Karmazinné Biró Anita vághatta át. A vendégek között több szolnoki, illetve Szolnok környéki cég vezetője és munkatársa is képviseltette magát, akik közül többen a BI-KA Logisztika Kft. kiemelt partnerei közé tartoznak.

Az átadó ünnepség időpontja nem véletlenül esett erre a napra, ugyanis szeptember 27-én a BI-KA Logisztika Kft., a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) és a Szolnoki Főiskola közösen egy logisztikai konferenciát rendezett. A szakmai nap témája Szolnok város regionális logisztikai és gazdasági jelentősége volt. A neves előadókat felvonultató konferenciát Szalay Ferenc polgármester nyitotta meg köszöntve a résztvevőket. Előadást tartott többek között Chikán Attila az MLBKT elnöke, Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgató a MÁV Zrt-től, Szűcs Lajos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, illetve az MLSZKSZ (Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége) főtitkára, Bíró Koppány Ajtony is.

A konferencia zárásaként a résztvevők szervezett raktárlátogatáson vettek részt a Regionális Logisztikai Szolgáltató Központban, ahol az újonnan megvásárolt tehergépjárműveket is megtekinthették. A kamionok vásárlása elősegíti, hogy a BI-KA Logisztika Kft. továbbra is magas színvonalon nyújtsa komplex logisztikai szolgáltatásait a bővülő megrendelői elvárásoknak megfelelően.

Bővebben a BI-KA Logisztika Kft-ről és a cég által kínált szolgáltatásokról a www.bi-ka.hu honlapon tájékozódhat.

 

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes