Új pályázat IT és környezetvédelmi kutatás-fejlesztésre uniós finanszírozással

Megnyílik augusztus 1-jén az Új Széchenyi Terv pályázata a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, amely olyan projektekhez nyújt támogatást, amelyek szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kifejlesztését kívánják megvalósítani – közölte az M27 ABSOLVO tanácsadó cég az MTI-vel.

A magyar vállalkozások a piacon is működőképes "találmányokra", de akár termékfejlesztésre, a termékportfólió bővítésére, új termékváltozatok létrehozására, a vevők igényeit kielégítő újításokra is pályázathatnak.

A pályázatra elsősorban agrár, műszaki, orvosi vagy természettudományi szakterületen tervezett projektet várnak. Fontos, hogy a beruházás K+F munkahelyteremtéssel valósuljon meg.

Az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó főként az élelmiszeripari, gyógyszergyártó, zöld energia és IT-szektorban tevékenykedő, hulladékgazdálkodást, szennyvízkezelést végző kis- és nagyvállalatoknak, kutatóközpontoknak és egyetemeknek ajánlja ötleteik megvalósításához ezt a pályázati lehetőséget.
A pályázatot 2011. augusztus 1. és december 31. között lehet benyújtani. A támogatás vissza nem térítendő, minimum 40 millió forint, maximum 500 millió forint.

Felhasználható alapkutatásra, ipari kutatásra illetve kísérleti fejlesztésre. A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 65 százaléka, konzorcium esetében maximum 75 százaléka. A pályázóknak legalább a projekt összköltségének 10 százalékát saját erőből kell fedezniük, és legfeljebb 25 százalék előleg igényelhető.

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes