Új GLS-partnerek Szerbiában és Horvátországban

A GLS Group európai csomagszállító hálózatához két újabb ország csatlakozott új, jól pozícionált regionális partnerek révén. Horvátországban a ZUMEx, Szerbiában az AKS Express Kurir kézbesíti a GLS hálózatán keresztül érkező csomagokat. Cserébe június óta mindkét cég küldeményeit a GLS továbbítja Európa többi országába.

Horvátország és Szerbia kiemelt kereskedelmi partnerei Németország, Olaszország és Franciaország. A két állam kereskedelmének közel 55 százalékát az Európai Unióval folytatja. „Annak érdekében, hogy garantálhassuk ügyfeleink küldeményeinek gyors és megbízható kézbesítését, úgy döntöttünk, kellően stabil helyzetben levő helyi partnerekkel szerződünk, és ennek keretében két további, értékes országot csatlakoztatunk rá európai hálózatunkra” – mondta el Rico Back, GLS Group CEO. A GLS célszerű megoldásnak tartja az ilyen jellegű együttműködést abban a néhány európai országban, ahol nem képviselteti magát saját vállalattal.

Az egyik új hálózati partner, a ZUMEx Horvátország három legnagyobb csomagszállítási szolgáltatójának egyike, míg az AKS Express Kurir piacvezető Szerbiában az expressz csomagszállítási szolgáltatások terén. A két vállalat szolgáltatásainak választéka a normál és expressz csomagszállítástól a raktározásig terjed. A ZUMEx öt telephelyet működtet – ezek egyike csomagirányító központ –, és tovább is akar terjeszkedni: öt újabb depó létrehozását tervezi. Az AKS Express Kurir Szerbiában 20 telephelyből és egy csomagirányító központból álló hálózatot működtet.

Stratégiai előnyökre építő együttműködés

A gyors vámkezelést követően a partnercégek a célországon belül 24 órán belül bárhová kézbesítik a GLS csomagjait. Ez alól csak a horvát szigetek képeznek kivételt, ahová a rendszertelen kompjáratok miatt valamivel tovább tart a szállítás. Mindkét vállalat szombaton is végez kézbesítést. Horvátország a szlovén GLS Ljubljanában működő csomagirányító központja és Zágráb között napi rendszerességgel közlekedő távolsági járatok révén, Szerbia pedig a GLS budapesti csomagirányító központja és Szabadka – Szeged útvonalon keresztül kapcsolódik a GLS hálózatához.

Miután április 1-jétől a GLS bevonta új partnereit a csomagszállításba, a két új partnervállalat nemzetközi kézbesítéssel bővíthette szolgáltatásainak választékát. A külföldre szánt küldeményeket a GLS kiterjedt európai hálózatának adják át, amely jelenleg 42 országot lát el.

„Stratégiai előnyt jelent számunkra a piacon, ha egész Európában egységes termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni” – magyarázta Marko Janković, COO, ZUMEx. Aleksandar Stanojević (Managing Partner, AKS Express Kurir) szintén a nemzetközi kapcsolatok egyre növekvő fontosságát hangsúlyozta:

„Egyre inkább jellemző, hogy ügyfeleink üzleti tevékenysége túllép Szerbia határain, és tőlünk, mint piacvezető szolgáltatótól elvárják, hogy külföldre irányuló küldemények esetén is színvonalas csomagszállítási megoldásokat nyújtsunk. Márpedig a GLS-sel létrejött együttműködésünknek köszönhetően éppen ezt tudjuk biztosítani Európa-szerte.”

Az együttműködés hozadékaként mindkét cég további üzleti növekedésre számít.

Állandó biztonság és átláthatóság

A GLS és új partnerei nemcsak a fizikai infrastruktúra, hanem a biztonság, átláthatóság, és a szolgáltatásokat támogató modern technológia tekintetében is a GLS-től elvárt, magas színvonalat nyújtják ügyfeleiknek. A Track & Trace rendszerek közötti összeköttetést biztosító, speciális interfészek gondoskodnak arról, hogy az ügyfelek a szállítási lánc bármely szakaszában ellenőrizhessék, hol tart épp a küldeményük. Európa többi részéhez hasonlóan Horvátországban és Szerbiában is szkenneléssel követik a küldemények útját. A szállítási lánc még nagyobb biztonsága érdekében a ZUMEx és az AKS Express Kurir – mint sok országban a GLS is – műholdas jármű-nyomkövető rendszert alkalmaz.

A GLS Group Európában

A GLS, az amszterdami központú General Logistics Systems B.V., megbízható, kiváló minőségű csomagszállítási szolgáltatásokat nyújt 220.000 ügyfelének Európa-szerte, amelyet logisztikai és expressz szállítási szolgáltatások egészítenek ki. „Minőségben piacvezető az európai csomagszállítási logisztikában” – ez a GLS vezérelve. Ennek keretében a GLS a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt: az egész Európát átfogó, Think Green elnevezésű kezdeményezés a környezet védelmét szolgáló tevékenységeket fogja össze egy csokorba. A Cégcsoport saját tulajdonú és partnervállalatain keresztül 42 európai országot lefedő hálózatot működtet, és szerződéses partnerein keresztül globális kapcsolatokkal is rendelkezik. A GLS 38 csomagirányító központot és 642 depót üzemeltet. Közúti hálózatával egyike a vezető csomagszállítási szolgáltatóknak Európában. A GLS 13 100 dolgozója évente 363 millió csomagot kezel és a cég mindennap 17 100 járművel szállítja a csomagokat. A 2010-2011-es pénzügyi évben a GLS 1,75 milliárd euró bevételt.

forrás: Logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes