Új buszok érkezhetnek

Hitelt vesz fel a Volánbusz, amelyből 114 buszt vásárolnának. Döntés születhet a budapesti közösségi közlekedés állami támogatásáról. Késnek a vonatok. A DB lengyelországi leányvállalata dobogód lett az áruszállítási teljesítményben. Híreink szerdán.

title

 

Budapest | Magyarország — 6,6 milliárd forintos hitelt kíván felvenni a Volánbusz, amelyet buszok vásárlására költene. A kölcsön miatt tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdettek, két év alatt összesen 114 busz érkezhet a céghez. A hitelt tíz éves futamidővel vennék fel, de a buszok száma és a kölcsön összesen legfeljebb a felével csökkenthető lenne. A felhívásra július 4-ig lehet jelentkezni.

Budapest | Magyarország — Mai ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés a budapesti közösségi közlekedés normatív állami támogatásáról. Az ülés elején kezdeményezték a budaörsi buszsávval kapcsolatban egy vizsgáló csoport felállítását, ám ezt nem fogadták el.

Százhalombatta | Magyarország — Késnek a vonatok a Budapest–Pécs és a Székesfehérvár–Szombathely vonalon. Előbbin karbantartási munkák miatt Százhalombatta és Dunai finomító állomások között csak egy vágány járható, míg Ajka-gyártelepen egy ismeretlen személyt gázolt el a vonat. A halálos baleset helyszínelésére lezárták a pályát, itt lassan helyreáll a forgalom, míg a 40-es vonal elővárosi szakaszán 20-25 perc késésekre kell számítani.

Varsó | Lengyelország — A DB helyi leányvállalata dobogós lett. A pontos helyezés azonban attól függ, hogy miben nézzük a teljesítményt. Az Urząd Transportu Kolejowego, amely az állami felügyeletet gyakorolja, több kategóriában is eredményt hirdetett. Azaz: elszállított tonnákban második a lengyel piacon a DB SChenker Rail Polska, 21,7 százalékos részesedéssel. Viszont tonnakilométerekben számolva (ekkor az elszállított tömeget megszorozzuk azzal a távolsággal, amelyre szállítottuk) csak a harmadik, 6,82 százalékos aránnyal. Az igazság nem középen van, mindkét adat hiteles, mindössze azt mutatja meg a kettő összevetése, hogy a bányák és az iparművek belső forgalmában jeleskedik leginkább a német gyökerű szolgáltató. Mondani sem kell, az első helyen továbbra is az egykori államvasút PKP jogutóda áll mindkét összevetésben.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes