Új biomassza tároló épül Zalában

Felpöröghet a pelletgyártás Zalában, miután kész lett az új biomassza tároló.

A pelletgyártást segítő biomassza-alapanyag tárolót épített több mint 100 millió forintos fejlesztéssel a Zala megyei Beleznán működő Pannon Pellet Kft. A beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program telephelyfejlesztési pályázatán csaknem 51,3 millió forintot nyert a társaság.
A három évvel ezelőtt indult gyárban mintegy 60 – zömében zalai és somogyi – beszállítótól vásárolják meg a pelletgyártáshoz szükséges alapanyagot. Ez túlnyomó többségében fűrészport jelent. A mostani fejlesztés jóvoltából keverő- és tisztítórészleg segíti a nem egyenletes színvonalú alapanyag minőségjavítását, illetve csökkenti a szárításhoz szükséges energiafelhasználást.
A többségében egy magyar tulajdonú cég, valamint 12 magánszemély tulajdonában álló Pannon Pelet Kft. évente 13 ezer tonna terméket állít elő. A pellet mintegy 95 százalékát Olaszországban értékesítik, a fennmaradó hányad magyarországi és részben szlovéniai vevőkhöz kerül. A zalai-somogyi megyehatáron, közvetlenül a horvát határ mellett fekvő település gyárában a három évvel ezelőtti induláskor 11-en dolgoztak, jelenleg 23 embert foglalkoztatnak folyamatos munkarendben.

Forrás: IRR

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes