Ugrott az indiai gumigyár?

Nemcsak Gyöngyös esett el az Apollo gumigyárától, egyelőre a helyére jelentkező sok önkormányzat egyike sem dörzsölheti a markát – írja a Népszabadság.

Az utóbbi hetek eseményeinek tükrében az Apollo valamennyi projektjét újraértékeli, s ez akár azt is jelentheti, hogy az eredetileg Gyöngyösre tervezett gyár csak később épül meg – tudta meg a Népszabadság Rédei Daniellától, az Apollo magyarországi kommunikációjáért felelős cég munkatársától, aki kiemelte: az új gyártóegység és technológiai központ továbbra is stratégiai jelentőségű az indiai vállalatnak, csúszás csak a gazdasági környezet változása miatt lehetséges.

Bár az Apollo munkatársai jelenleg is dolgoznak a beruházást előkészítő fejlesztési, értékesítési terveken, azt még nem lehet tudni, mikorra várható döntés arról, végül hol valósul meg a mintegy kétszázmillió euró értékű beruházás.

Az indiai gumigyártó augusztus közepén jelentette be, hogy eláll a Heves megyei várost illető terveitől, mert az adminisztrációs eljárások késedelmet szenvedtek. Korábban a Fidesz gyöngyösi szervezete népszavazást kezdeményezett, mondván: a leendő üzem túlságosan nagy környezetterhelést jelentene. Az Apollo visszalépett, s a verseny ezáltal újra nemzetközivé vált. Az első szakaszban 900 embernek munkát adó beruházásért folyó küzdelemben több mint negyven magyar város jelezte: szívesen látnák a céget.

A vállalat azonban Szlovákiában is nézelődik. Augusztusban több hónapra becsülték az új helyszín kiválasztásának időigényét. Az Apollo a nyár végén megkapta az ITD Hungarytől azokat az első információkat, amelyek alapján megkezdhette a helyszínkeresést európai központja számára. A céggel folyamatosan kapcsolatot tartanak, hogy minden olyan adatot megkapjon, ami segíti a döntéshozatalt – tájékoztatták a Népszabadságot a befektetés-ösztönző szervezetnél.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes