Átváltozás előtt a sugárút

Szeged – Szinte a fél József Attila sugárutat lebontották az elmúlt hetekben Szegeden: a Római körút és a Debreceni utca közötti szakaszon alacsony kispolgári házakba haraptak bele a markolók. Úgy tudjuk, az egyik telken szálloda épülhet.

Az építőipar befektetői és vállalkozói újra felfedezték a József Attila sugárutat. A rendszerváltás után szinte csak a Debreceni és a Retek utca közötti szakaszon, a panelsorral szemben épültek új társasházak, a belváros felé eső rész mindkét oldala a megszokott régi képet nyújtotta.

Most viszont megváltozik az utcakép: a vásárhelyi irányban, a József Attila sugárút jobb oldalán az elmúlt hónapokban egymás után bontották le a házakat. Eltűnt a 90-es évek elejéig alternatív iskolaként működő intézmény sárga épülete is. Most látszik csak, milyen mély és hatalmas telkeket rejtettek a régi, egyszintes kispolgári épületek. Szemben, a bal oldalon még félig áll egy villaszerű ház, épület, hamarosan azonban ez is építési telekké alakul át.

Kovács Bélától, a szegedi önkormányzat építési irodájának vezetőjétől megtudtuk: a helyi építési szabályzat szerint a József Attila sugárút melletti terület klasszikusan társasházi beépítésre alkalmas. Városias lakóházakat, akár szállásadásra, vendéglátásra berendezkedő, legfeljebb két szint plusz tetőteres, 6–9,5 méter magasságú épületeket lehet ezen a részen felhúzni. Az irodavezető véletlen egybeesésnek tartja, hogy több vállalkozó egyszerre fogott hozzá az építési telkek kialakításához.
S

zálloda is épülhet
Amikor a helyszínen jártunk, az üres telkek szomszédságában azt beszélték, az egyiken kis szállodát vagy panziót építenek majd. Erről a tervről azonban nem sikerült részleteket megtudnunk. Felsővároson az utolsó 10 évben nyílt meg a Tímárház és az Illés panzió. Nemrégiben a József Attila sugárút elején – közel a Novotelhez és a Matrixhoz – egy felújított épületre írták ki: vendégház.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes