Túl a tízezren a magyar Mercedes-gyár

Naponta közel kétszáz Mercedes-Benz B készül Kecskeméten, ahol a napokban a tízezredik autó gurult le a gyártószalagról, ez év második felében pedig elindul a négyajtós kupé próbagyártása is.

Alig több mint három hónap után, hétfőn legördül a tízezredik Mercedes-Benz B-osztályú kocsi a kecskeméti gyár futószalagjáról. Naponta közel kétszáz autót gyártanak. A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, a hónap közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére háromezer főre bővülő gyári alkalmazottak létszáma – közölte a társaság.

Az első ötven hazai gyártású B-osztály magyar tulajdonosokhoz kerül, míg a többi járművel a kecskeméti gyár a világ minden tájáról beérkező megrendeléseknek kíván eleget tenni. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, amely az autók elosztását végzi.

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti gyárában. A Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának első termékeként a B-osztály került le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, az egyik németországi üzemben. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett. Ez év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.

 

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes