Tudományos és technológiai ipari park kategóriát tervez az NGM

Az ipari parkok versenyképességének elősegítése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a közeljövőben módosítani tervezi az ipari parkokról szóló kormányrendeletet, létrehozva a tudományos és technológiai parkok kategóriáját – közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

A módosítás célja a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenység ösztönzése, valamint az uniós források hatékonyabb lehívása.
A befektetések ösztönzése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. január 1-jével ipari park portált hoz létre.
A portál célja az ipari parkok hálózatosodásának, a vállalkozások együttműködésének, klaszteresedésének elősegítése, az ipari parkok egymás közötti, valamint az ipari parkok és a kormányzat, önkormányzatok közötti kommunikáció javítása, továbbá az Ipari Park Tanács részére külső és belső kommunikációs platform szolgáltatása.
A portálon minden ipari park – díjmentesen – saját felülettel fog rendelkezni, amelyen közzéteheti legfontosabb adatait például a szabad területről, az általa nyújtott szolgáltatásokról, a betelepülés feltételeiről, a helyi üzleti környezetről.
Az NGM közölte azt is, hogy Magyarországon működő ipari parkok helyzetéről szóló, most elkészült összefoglaló jelentés szerint 2011-ben a 179 ipari parkba betelepült 4028 vállalkozás együttes árbevétele meghaladta a 9292 milliárd forintot, és az átlagos export arány 33 százalékos volt. A cégek együttesen 3366 milliárd forint beruházást valósítottak meg, és több mint 187 ezer főnek adnak munkát.
A jelentésben szereplő számadatok jól mutatják, hogy az ipari parkok az egész ország területén jelentős tőkebevonást és munkahelyeket generálnak, kiváló gazdasági lehetőséget teremtve a kevésbé fejlett régiókban is – emeli ki a tárca közleménye.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes