Trükkös lopások gabonaszállításkor

Időnként előfordul (sajnos egyre gyakrabban), hogy a szállító gépjárművezetők ellopnak gabonát a rájuk bízott mennyiségből. Eddig több módszerre derült fény, ez az anyag ezeket foglalja össze.

Nem titkolt célunk, hogy eljusson minden gabonatároló és átrakó telephelyre, kikötőbe, és az ott dolgozó telepvezetők, raktárosok, mérlegelők, portások megakadályozzák az itt ismertetett trükköket. Amennyiben Önök is ismernek itt nem említett hasonló trükköket írják meg nekünk és mi eljuttatjuk a piac szereplőihez.
A mezőgazdaságban is, a béreket terhelő egyre magasabb adók miatt bekövetkező gazdaságosság növelési kényszer, óriási létszám leépítéseket, tároló telephely összevonásokat és gépesítéseket eredményezett. A gabona koncentrált, rövid idő alatt nagy tömegben történő szállítása az ország minden tájáról érkező, rendszerint alvállalkozó vagy alvállalkozó alvállalkozója státuszban dolgozó gépjárművek és vezetőik alkalmazását igényli. A keményen és becsületesen dolgozó gépjárművezetők közé így észrevétlenül be tudtak furakodni azok, akik nem elsősorban a bérükért vagy a fuvardíjért vannak ott.
A gabona ideális termék egy tolvajnak. Nincs rajta gyári szám, a kisebb gazdaságok korlátlan mértékben hajlandók megvásárolni, ha valamivel olcsóbban kapják, és elég értékes ahhoz, hogy érdemes legyen ellopni. Az első bekezdésben említett körülmények – különféle trükkök alkalmazása mellett – lehetővé is teszik lopását.

A cikk részletei –>
- agroline.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes