További elbocsájtások

Kiürítési gyakorlat a Csalagútban.  – Hamarosan vége a miskolci villamosfelújítás első ütemének. – Forgalomkorlátozás Rákoscsabán. – Továbbra is téríthetik az utazási költséget. – Nagyobb leépítés a Rail Cargo Hungáriánál. – Sztrájk Belgiumban.  Híreink a hét elején.

title

 

Folkestone | Anglia — Kiürítési gyakorlatot tartottak a Csalagútban egy ICE3-as motorvonat főszereplésével. A szimuláció szerint 300 fővel a fedélzeten esett csapdába a szerelvény. A teszt célja elsősorban az volt, hogy a jövőben a német járművek is járhassanak a Csalagútban Franciaország és Nagy-Brittania között. Az ICE szerelvények eddig nem használhatták az alagutat. Az SNCF leányvállalata – az alagútban a személyforgalmat egyedüliként ellátó társaság – az Eurostar mintegy 600 millió euro értékben új vonatokat kíván beszerezni. A nyertes várhatóan a német Siemens lesz, amely a Velaro-motorvonat családot ajánlotta a társaságnak. A családot a német vasút ICE 3-as motorvonataiból fejlesztették ki. A most üzemelő szerelvényeket gyártó Alstom szerintük csak végigjárható vonatok mehetnek biztonságosan a mélyben, erre a kimenekítés miatt van szükség. A teszten főleg diákok vettek részt, a motorvonatot végül egy Traxx mozdony húzta ki az alagútból.

Miskolc | Magyarország — Hamarosan befejeződik a miskolci Zöld Nyíl program keretében megvalósuló villamosfelújítás első üteme a Thököly utca és a Tiszai pályaudvar között. A vártnál jobban haladó felújítás után a tervek szerint november elején átadják a forgalomnak a szakaszt. A második ütem kezdéséről még nem határoztak, ekkor az Újgyőri főtér–Diósgyőr szakasz felújítása kezdődik el.

Budapest | Magyarország — Útépítés miatt módosított útvonalon közlekednek a rákoscsabai 98-as,a  176E és az éjszakai 998-as autóbuszok. Várhatóan október végéig a XVII. kerületi Diadal utcát teljes hosszában egyirányúvá tették az Ároktő út felé, ezért a Rákoscsaba felé közlekedő buszok nem érintik az Ároktő út, a Bártfai és a Harsona utcai megállókat. A járatok az Ároktő út-Diadal utca, valamint az Ároktő út és a Harsona utca kereszteződésében állnak meg.

Budapest | Magyarország — A kormány új adócsomagjában a kiszivárgott hírekkel ellentétben továbbra is kedvezményesen adható az utazási térítés. Az új adócsomagban megszűnik a természetbeni juttatás, helyét a kedvezményes és normál adózású kör váltja, előbbibe sorolták az utazási költség megtérítését. A jelenlegi 25 százalék helyett az értékük 19,04 százalékát kell személyi jövedelemadóként befizetni.

Budapest | Magyarország — A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint húsz százalékkal akarja csökkenteni az osztrák anyavállalat a magyar Rail Cargo Hungaria létszámát, amely 150 fővel több az eredetileg tervezettnél. A szakszervezet szerint későbbiekben további munkavállalókat bocsájtanak el. A VDSZSZ Szolidaritás folyamatosan méri fel, hogy mennyien csatlakoznának egy sztrájkhoz, ez alapján az RCH dolgozói körében kiemelkedő lehet a támogatás. Az érdekképviselet szerint a 610 munkavállalót a jövő év első felében bocsájtanák el.

Brüsszel | Belgium — 24 órás munkabeszüntetést hirdetett az egyik legnagyobb szakszervezet Belgiumban. A sztrájk miatt teljesen megbénult a vasúti és a közúti közlekedés. A munkabeszüntetésre azért szólították fel a tagokat, mert nincsenek megelégedve a teherfuvarozásban dolgozók új munkaszerződésével. A 22 óráig tartó sztrájk miatt a Csalagút vonatai csak a franciaországi Lille városáig közlekednek, a Thalys vonatok pedig egyáltalán nem indultak el.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes