Tovább bővült a Szentesi Ipari Park

Mintegy 375 millió forintból készült el a Szentesi Ipari Park északi zónája, mellyel összesen 32 hektár ipari terület közművesítése valósult meg a városban; a vállalkozói falut is magába foglaló beruházást 70 százalékban uniós forrásokból finanszírozták – mondta a város polgármestere sajtótájékoztatóján.

Szirbik Imre (MSZP) a tájékoztató kapcsán az MTI-nek kifejtette: az északi zónában található vállalkozói falut a kisebb parcella igények hívták életre. Az ipari park déli zónája ugyanis a betelepítés végén tart. Ott a legkisebb közművesített terület 1 hektár volt, melyen minimum 3-4000 négyzetméteres csarnokok építésére van lehetőség. Nagyon sok kisvállalkozó jelezte azonban, hogy bár a vállalkozása a városban kinőtte a kis telephelyi kereteket, ez a terület számára túl nagy. Ezért a város vezetése úgy döntött, hogy az északi zónában egy komplett vállalkozói falut alakítanak ki. Itt 2-3.000 négyzetméteres parcellák vannak, amelyek lehetővé teszik a kisvállalkozások indulását és növekedését.

A polgármester elmondta: azzal, hogy az északi zóna vállalkozói falujába szeretne beköltözni, eddig 5-6 komolyabb érdeklődő kereste meg a várost, a déli zónában jelenleg négy nagy vállalkozás építi telephelyét. Köztük a két nagy szentesi cég, a Hungerit és a Legrand beszállítói, egy egészségügyi ipari cég, illetve egy, az agrárszférában tevékenykedő logisztikai cég.

Az ipari park beruházása 1998-ban indult Szentesen a déli terület kialakításával. Az egykori Esze Tamás laktanya területén inkubátorházat hoztak létre, majd a Legrand közelében a 45-ös főúton megvalósították a déli zónát, melyet most az északi zónával bővítettek a kunszentmártoni útnál.
Az északi zóna betelepítése érdekében a közelmúltban kötött szerződést a város a Német-Magyar Kereskedelmi Kamarával. Ebben Szentes és befektetési lehetőségeinek népszerűsítését vállalta a német fél, aktív piackutatással és piacszerzéssel. Szirbik Imre rámutatott: az adózás szempontjából az Ipari Park megegyezik a város többi részével. Eltérés, hogy az építményadóból, ha a betelepülő vállalkozó szentesi vállalkozásokat bíz meg az építéssel, akár 90 százalékig is kedvezményt kaphat. Emellett a telek vételárából a foglalkoztatottak száma szerint is ad kedvezményt a város. Ez például azt jelenti, ha 1 hektár közművesített területen, a 40 főt meghaladja a foglalkoztatás, a kedvezmény elérheti a telek teljes értékét – magyarázta Szirbik Imre.
Jelenleg a legkisebb szabad terület nagysága 2.000 négyzetméter. A teljes szabad kapacitás a déli és az északi zónában összességében 20 hektár – mondta el a város vezetője.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes