Több pontban egyetért a budapesti városvezetés a taxis érdekképviseletekkel

Eredményes tárgyalást folytatott Tarlós István főpolgármester a taxisok képviselőivel kedden – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete és az Országos Taxis Szövetség szerda reggel.

 bkk_logotgfsz_logootsz_logo  

A tájékoztatás szerint a taxis érdekképviseletek vezetői a találkozón kifejtették, hogy Budapesten a taxipiac szabályozására, a létszám csökkentésére és fix tarifák bevezetésére van szükség.
    A főpolgármester egyetértett a “szigorú, rendszerelvű szabályozás szükségességével”, és megjegyezte, hogy Budapest számos javaslatot készített a személyszállítási törvény tervezetéhez; ezek az önkormányzatoknak, így a fővárosnak is lehetőséget biztosíthatnak a taxiszolgáltatás alapvető jellemzőinek szabályozására.
    A törvény elfogadásával a főváros indirekt eszközökkel csökkentheti a létszámot, emellett egységes járműméretet, környezetvédelmi besorolást és színezést írhat majd elő – ismertette a városvezető.
    Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének alelnöke és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke kiemelten fontosnak nevezte a fix tarifák bevezetését. Ettől a városvezetés képviselői nem zárkóztak el, de a főpolgármester szavai szerint “csak egységes színvonalú szolgáltatásért lehet azonos árat kérni”.
    A találkozón felidézték a taxiszabályozás területén tett eddigi intézkedéseket is. A közlemény példaként említi, hogy a jogszabályokat be nem tartó, adót nem fizető taxis vállalkozók engedélye 2012. január 1-jétől megvonható, emellett az egységes közlekedésirányítási rendszerben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) veszi át a taxiközlekedéssel kapcsolatos feladatokat.
    Tarlós István új feladatként említette a szabályokat be nem tartó taxisok szigorúbb ellenőrzését, ezzel az érdekképviseletek is egyetértettek.
    A főpolgármester felkérte Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját és Komáromi Endrét, a Taxiállomás Kft. ügyvezetőjét, hogy a személyszállítási törvény elfogadása után készítsék elő a fővárosi új taxiközlekedési rendelet koncepcióját, és folytassanak részletes egyeztetést a taxis érdek-képviseleti szervekkel, mind a taxis vállalkozók, mind a fuvarszervezők képviselőivel – zárul a közlemény.

MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes