Túl a mélyponton a logisztikai ingatlanok piaca

Idén Magyarországon várhatóan 120 ezer négyzetméter új logisztikai épületet adnak át, új szerződéseket pedig hozzávetőleg 120-150 ezer négyzetméterre kötnek, vagyis nem növekszik tovább az üresedés – közölte az Ablon csoport az MTI-vel.

Az Ablon felmérése szerint a logisztikai ingatlanok bérleti díja túljutott a mélypontján. Így a fejlesztők a díj csökkentése helyett  a megfelelő helyen lévő létesítmény előnyeit hangsúlyozzák a leendő bérlőknek.

A bérlők ugyanis a "tematikus", azaz a repterek, kikötők, vagy a különleges adottságú csomópontok vonzáskörzetében épített, magas minőségű létesítményeket keresik.

A közlemény példaként hozza fel a Ferihegyi repülőtér, és az M0-ás autópálya közelében található Airport City Logisztikai Központot. A beruházás első ütemében elkészült 8.300 négyzetméter raktár-, és csaknem kétezer négyzetméter irodaterület egészére sikerült bérlőt találni.

A logisztikai bérleti díjak jelenleg Budapest 20 kilométeres vonzáskörzetében, valamint az autópályák mellett 3-4,5 euró, négyzetméterenként és havonta. A reptér közelében már 4,5-6 euró a fajlagos bérleti díj. A városon belül – ezt hívják city logisztikának – 5-7 euró a négyzetméterenkénti és havi díj.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes