Átfogó termelési környezetek – az iparban bizonyított digitális gyártási megoldások

A digitális gyártás fogalmának meghatározása során a CIMdata piacelemző cég a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételére alkalmas szoftvereszközökként definiálja az ilyen jellegű tevékenység támogatására szolgáló megoldásokat.

Kiemeli, hogy a hatékony gyártáshoz szükség van a teljes digitális termékdefinícióra és a gyártáshoz kapcsolódó adatokra is, ami kihangsúlyozza a gyártás közvetlen kapcsolatát a tervezéssel. A tervezés és a gyártás együttesét összefoglalóan termékéletciklusnak (product lifecycle), az ezek átfogó kezelésére szolgáló megoldásokat, amelyek tartalmazzák a digitális gyártást is, termékéletciklus-kezelő (product lifecycle management, PLM) rendszereknek nevezzük. A termékéletciklus-kezelési megoldások egyik legelterjedtebb szállítója világszerte a Siemens: széles termékpalettájával teljes körű megoldást nyújt a PLM minden szakterülete számára. A digitális termékdefinícióra a Solid Edge és NX rendszer szolgál, az analízisre a Femap, a digitális gyártási eszközöket a Tecnomatix termékcsalád egyesíti, míg a mérnöki tervezés és gyártási adatok egységes és átfogó kezelését a Teamcenter biztosítja. A Tecnomatix termékcsalád jelenleg a legátfogóbb digitális gyártási termékportfólió, amelyet Magyarországon 2006 óta számos cégnél vezettek be. E termékcsalád többek között a következő gyártási területek támogatására tartalmaz megoldást: * gyártási folyamatok szimulációja, gyártásmodellezés és -optimalizálás * gyártási adatok és gyártáshoz kapcsolódó információk elektronikus kezelése * gyárelrendezés (layout) tervezése * robotprogramozás (offline módon is).

A cikk részletei –>

- gyartastrend.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes