Terjed a régióban a virtualizáció

IT-trendek.

A költségvetési megszorítások időszakában a kiadások visszafogása a virtualizáció terjedésének a fő oka – ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az IDC amerikai piackutató cég végzett nemrég hat nagy kelet-közép-európai pénzügyi, távközlési, olajipari és közművállalat bevonásával. Számos informatikai szervezet azonban már ma is a bonyolult problémák innovatív és gazdaságos megoldási módszereként tartja számon a szervervirtualizációt.

A zöld IT, a konszolidáció, a dinamikus infrastruktúra, a kockázatkezelés, a katasztrófaelhárítás, a grid számítástechnika és a számítási felhő szempontjából egyaránt kulcsszerepet játszó virtualizáció a szakértők szerint egyenesen mentőöv lehet a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben. Hiszen az informatikai kiadások eredményes csökkentésén túl a termelékenységet is számottevően javítja. Ez is hozzájárul a szervervirtualizáció nagy ütemű terjedéséhez.

Az IDC szerint a szervervirtualizáció ígéretes technológia, amely a jövőben – más innovatív megoldásokkal együtt – visszafordíthatatlan változásokat eredményez az adatközpontos környezetben. A cég témába vágó legutóbbi jelentése szerint 2007–08 között 12,3-ról 15,4 százalékra nőtt a virtualizált új szerverek aránya az Európát, Közel-Keletet és Afrikát átfogó EMEA régióban. Az új szerverek virtualizációs szoftverei több mint 560 millió dollár árbevételt generáltak tavalyelőtt a térségben.
Kelet-Közép-Európában is fejlődik a szervertechnológia, tavaly lendületesen terjedt az x86-os szerverek virtualizálása, amely megszokott módszerré vált számos szerverprobléma megoldására – a konszolidációs kérdésektől kezdve az energiahatékonyságon át a régi hardverekkel és alkalmazásokkal való kompatibilitási nehézségekig.

Az utóbbi két év gyors ütemű fejlődése nyomán a virtualizáció az új technológiák fejlődésére jellemző négy szakasz közül hármon – felkapott téma, korai bevezetés és széles körű elterjedés – máris túllépett.

VG

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes