Teleszkópos rakodó Vario váltóval

Hosszas tesztelést és az Olaszországi forgalmazás megkezdése után néhány hónappal már Magyarországon is kapható a DIECI gyár legújabb Vario váltós teleszkópos rakodója az Agri Plus 40.7 H VS. A rakodó max. emelési magassága 7,0 m max. emelési képessége 4.000 kg. Az új Vario váltót egy 4,5 literes, turbós, levegő utánhűtős IVECO motorral párosították, melynek max teljesítménye 127 LE. A váltót a SAUER DANFOSS szállítja, ez a cég szállít a Fendt-nek is, akik pedig évente 2000-nél is több Vario váltós traktort adnak el, tehát elmondható hogy a technológia megfelelően előkészített, tesztelt. Az új váltóval szerelt rakodó haladási sebességét és a motorfordulatot elektronikusan hangolja össze,törekszik a legjobb sebesség-nyomaték arány megtartására, ezzel ellentétben a hidrosztatikus hajtásnál két sebesség található, egy lassú nagyobb nyomatékkal, és egy gyors kisebb nyomatékkal. A gép akár 40 km/h sebességre is képes, ami azért is fontos, mert ez a megoldás a hidrosztatikus hajtással ellentétben akár 20 t légfékes vontatmánnyal is megfelelően tud boldogulni. A fülkéből 3 féle hajtási módot lehet választani, I. Automotive (közúti), II. Loader (rakodó), III. Creeper (mászó), a használati módnak és a szükséges nyomatéknak megfelelően.

A váltó mellett a gép új fülkét kapott, melynél többek közt a hátranyitható oldalsó ablakot elektromosan lehúzhatóra cserélték, így az lehúzott állapotban is védett helyen van.

További újdonság a gépen a növelt emelési szögű teleszkóp, mely az eddigi 130° helyett 146°-ig emelhető fel, ami nagyobb stabilitást ad a gépnek.

A gép általános jellemzői a könnyű, sokoldalú használhatóságot teszi lehetővé. Néhány ilyen tulajdonság a 410 mm-es hasmagasság, ami nagyobb kerekekkel még tovább növelhető. A tengelytáv 2,75 m, a belső fordulási sugár 1,32 m, teljes szélesség 2,26 m, a magasság pedig 2,5 m alatt marad. Tehát elmondható, hogy fordulékony, robosztus felépítésű a teleszkópos rakodó melynek üres tömege is tiszteletreméltó 7.600 kg. További információkat a gépről a SZEGÁNA Kft-től kaphat.    

Forrás: agrarunio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes