Tartozás miatt leáll a közösségi közlekedés Esztergomban

A Vértes Volán leállítja a közösségi közlekedést Esztergomban, mert a város három éve nem fizet a szolgáltatásért, és tartozása eléri a 112 millió forintot. Július 4-én a kétszáz helyi járat már nem fog elindulni, a közlekedést távolsági buszokkal oldják majd meg.

Július harmadikán üzemzáráskor leállítja a helyi közösségi közlekedést Esztergomban a Vértes Volán, a társaság utána helyközi buszokkal biztosítja a városon belüli közlekedést – közölte a vállalat. Németh Tamás vezérigazgató elmondta: kétszáz helyi járat nem indul el, az alapellátást – a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen kidolgozott megoldás alapján – a csaknem ötszáz távolsági, helyközi és elővárosi járattal biztosítják.

A Vértes Volán április 4-én mondta fel a közszolgáltatói szerződést az esztergomi önkormányzattal, a vállalat akkori közlése szerint azért, mert a város három éve nem fizet a szolgáltatásért, és tartozása eléri a 112 millió forintot.

A változásokról az utasok széles körű tájékoztatást kapnak. A helyi hírközlő eszközökön kívül június végén diákok terjesztik a városban az új menetrendi tájékoztatókat. A helyközi menetrendi korrekcióval ebben az évben mintegy 76 000 kilométer teljesítménynövekedéssel számol a társaság.

Esztergomban legutóbb március 17-én ülésezett a képviselő-testület, akkor lemondott az LMP-s alpolgármester, majd március végén Tétényi Éva független polgármester bejelentette, hogy a Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt, tartós akadályoztatásra hivatkozva, nem tart több képviselő-testületi ülést, és nyílt levélben kéri a testület feloszlatását Orbán Viktor miniszterelnöktől, Esztergom díszpolgárától.

A kialakult patthelyzet oka, hogy a polgármester – arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, a fideszes Meggyes Tamás vezette önkormányzattól – adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz az első képviselő-testületi ülésen közölte, hogy fél évig nem jelöl alpolgármestert, majd törvénytelennek ítélte az adósságrendezési eljárás megindítását.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes