Szövetség a szórt küldeményes fuv. versenyképességének fokozásáért

Anyavállalatunk, a Rail Cargo Austria AG. hat másik, vezető európai vasúti társasággal közösen 2010. február 18-án X-Rail néven szakmai társulást alakított Zürichben.  A szövetség elsődleges törekvése, hogy a nemzetközi vasúti szórt küldeményes fuvarozás terén a partnerek számára ügyfélbarát megoldásokat kínáljon, és növelje a szállítmányozási mód hatékonyságát, versenyképességét.

Az X-Rail fő célkitűzése a megbízhatóság, átláthatóság garantálása (nemzetközi menetrendek és korszerű IT alkalmazások), illetve hogy az ajánlattételi folyamatok felgyorsítása által emelje a szolgáltatások színvonalát annak érdekében, hogy a nemzetközi kocsirakományú közlekedés legalább 90 százaléka az X-Rail hálózaton keresztül történjen a jövőben.

A kocsirakományú fuvarozás jelenleg a teljes vasúti fuvarozás felét teszi ki és piaci tanulmányok szerint nemzetközi téren jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. A szórt küldeményes szállítási mód vonzerejének és hatékonyságának fokozása céljából írták alá az X-Rail szövetség alapító okiratát a partner vasúttársaságok vezető tisztségviselői. A Rail Cargo Austria AG.-t Ferdinand Schmidt igazgatósági tag képviselte. Az X-Rail további tagvasútjai között szerepelt a CD Cargo (Csehország), a CFL Cargo (Luxemburg), a DB Schenker Rail (Németország, Hollandia, Dánia), a Green Cargo (Svédország, Norvégia) és a SNCB Logistics (Belgium).

 

- railcargo.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes