Sztrájkolnak a Croatia Airlines utaskísérői

Péntektől négynapos sztrájkot hirdetett a horvát nemzeti légitársaság utaskísérőit tömörítő szakszervezet, mert hónapok óta nem tudnak megállapodni a kollektív szerződés munkaidőt és díjazást illető módosításáról.

A Croatia Airlines honlapján csütörtökön arra hívták fel az utasok figyelmét, hogy az utaskísérők pénteken reggel 6 órától meghirdetett munkabeszüntetése miatt számítani kell a következő napokban járattörlésekre és menetrend módosításokra.

A társaság vezetői a hét elején közölték: az előfoglalások alapján a négynapos munkabeszüntetés várhatóan 25-30 ezer utast érint, és naponta hozzávetőleg egymillió dolláros kárt okoz. Miután a horvát gazdaság szempontjából kiemelkedően fontos a turizmus, ezért amiatt is aggódásukat fejezték ki, hogy az idegenforgalmi csúcsidőszakra időzített sztrájk ronthatja az ország megítélését.

A fedélzeti dolgozókat tömörítő szakszervezet korábbi közleménye szerint azért döntött a munkabeszüntetés mellett, mert a hónapok óta tartó tárgyalások ellenére nem tudtak megállapodni a munkáltatóval a munka- és pihenőidővel, illetve a díjazással kapcsolatos kérdésekben.
Az 1989 óta létező horvát nemzeti légitársaság tavaly csaknem 1,8 millió utast szállított. Nemzetközi forgalomban elsősorban nyugat- és délkelet-európai városokba közlekedteti gépeit, de az utasforgalom mintegy harmadát adják a belföldi járatok, amelyek Zágrábot kötik össze Dubrovnikkal, Splittel, Pulával és Zárával (Zadarral).

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes