Szolgáltató váltás Budaörsön

02Ez év augusztus elsejétől a BKV-tól (és az alvállalkozó Homm Kft-től) új szolgáltató, a főváros más vonalain már ismert VT Transmann vette át a budaörsi 288-as és 289-es autóbuszjáratok üzemeltetését. A cég régi, a közlekedtetett típussal viszont még nem találkozhattunk Budapest környékén.

A két budaörsi járatot a BKV Zrt. (Ikarus 405 típusú midibusszal) és alvállalkozóként a Homm Kft. üzemeltette eddig. Július 15-én született Budaörsön az a képviselőtestületi döntés, amelynek értelmében augusztus 1-jétől egyelőre az év végéig a VT Transmann Kft-t bízzák meg a két helyijárat üzemeltetésével. A szolgáltató nem ismeretlen Budapesten és környékén: a dél-budai járatok egy részét, mint az első alvállalkozó üzemeltette Ikarus 263, később MAN autóbuszokkal. A budaörsi járatok speciális igényeihez igazodva új típust állítottak forgalomba: a hibridüzemű Mercedes Citót. Ezt a hibridüzemű (a dízelmotor egy generátort hajt, és az így termelt áram mozgatja a járművet egy elektromotor segítségével) midibuszt a Daimler-Benz AG 1999-től 2003-ig gyártotta, 2001-ben az Év Autóbusza címet is elnyerte.

A két járat egyelőre BKV-tarifával vehető igénybe, de tárgyalások folynak az ingyenessé tételéről is.

01a

A Homm Kft.  régebbi Mercedese a 288-as járaton, Kamaraerdőnél

01

 

03

A kék és a fehér, vagy ezüst különböző árnyalataiban tündökölnek a Mercedes Citók
(a szerző felvételei)

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes