Szipkázza a Malév a költségvetési tartalékot

A Malév jegyzett tőkéjének készpénzes emelését a szerdán megjelent kormányhatározat szerint a költségvetés általános tartalékából emelték meg 5,3 milliárd forinttal – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szeptember 24-én jelentette be, hogy részben hitelek tőkévé alakításával, részben készpénzzel összesen 14,7 milliárd forinttal megemeli a légitársaság jegyzett tőkéjét. Az MTI az állami tulajdonoshoz közelálló forrásból úgy értesült, hogy a tőkeemelésben a kisebbségi tulajdonos, az AirBridge Zrt. nem vett részt. A hitelek tőkévé alakítása pedig a magyar állam kölcsöneit mérsékeli.

A Malév, a korábbi információk szerint több mint 102 millió euróval (jelenlegi árfolyamon 27,3 milliárd forint) tartozik a Vnyesekonombanknak. Az orosz állami tulajdonú bank nem csak közvetett tulajdonos az AirBridge Zrt.-ben lévő 49 százaléknyi részvénnyel, de a légitársaság fő finanszírozója is.

A 95 százalékban állami tulajdonban lévő Malév szeptember 24-én tartott rendkívüli közgyűlésén már döntöttek is az alaptőke felemelésről. A 14,7 milliárd forintból 9,4 milliárd forint adósságot, beleértve a kamatot is, tőkévé alakítanak, további 5,3 milliárd forintot pedig készpénzzel teljesítenek. Akkor az MNV a társaság megfelelő likviditásának biztosítására további 5,7 milliárd forint hitelt is nyújtott a légitársaságnak. Az MTI úgy értesült, hogy az év végéig elegendő pénzügyi forrása van a Malévnak.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes