„Szigetelők” figyelmébe

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Sziget Fesztivált. Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénysorozata pedig nappal és éjszaka egyaránt könnyebben érhető el tömegközlekedéssel.

image

A rendezvény szervezői idén is felhívják mindenki figyelmét, hogy a Szigetet lehetőség szerint ne autóval közelítsék meg. A Hajógyári Sziget területén belül ugyanis gyakorlatilag nincsen parkolási lehetőség, valamint a harmadik kerületben szabálytalanul parkoló autókat a rendőrség  elszállíttathatja. A „Szigetelőknek” így mindenképpen érdemes a gépkocsit otthon hagyni, s helyette a közösségi közlekedést választani.
Tavaly a rendezvények helyszínéül szolgáló óbudai Hajógyári szigeten százezrek vettek részt, így várhatóan idén is hatalmas lesz az érdeklődés. A megnövekedő utasforgalomra való tekintetettel az 1-es villamos a fesztivál teljes időtartama alatt (augusztus 9-16-a között) sűrített menetrend szerint közlekedik, valamint az összes Békásmegyerre és Szentendrére tartó HÉV-et hat kocsis szerelvényekkel állítják forgalomba.

A Sziget Fesztivál csaknem teljes ideje alatt nappal és éjszaka folyamatosan járnak a Batthyány tér-Békásmegyer viszonylatban közlekedő HÉV-ek. A rendezvények megközelítéséhez legcélszerűbb Filatorigát megállóhelyen leszállni
(fotó: Óvári Péter)

Mivel az egyes koncertek hajnalig tartanak, ezért a közlekedési társaság éjjel is megerősített szolgálattal várja a fesztiválra tartókat. A Sziget Mínusz 1. (augusztus 9.) és Nulladik (augusztus 10.) napját kivéve ezért Augusztus 11-ről 12-re virradó éjszakától kezdve augusztus 15-ről 16-ra virradó éjszakáig a HÉV  Batthyány tér és Békásmegyer között folyamatosan közlekedik. Az éjszakai buszok közlekedésében szintén változás várható.

A 901-es autóbuszok a Fesztivál idején szóló járművek helyett csuklós autóbuszokkal közlekednek. Az ideiglenes típuscsere az ezen a vonalon szintén közlekedő 937-es autóbuszra is vonatkozik. A Közvágóhídtól 0 óra 54 perckor induló egyetlen ilyen jelzésű járat ugyanis a Sziget fesztivál idején szintén csuklós autóbuszokkal közlekedik. Mivel a 937-es önálló, hegyi szakaszán azonban csak szóló buszok járhatnak, ezért a Máramaros útig közlekedő járművekre – igény szerint – a Vörösvári útnál lehet majd átszállni.

PB197219

Megerősített szolgálat várható a Hungária körúton is. Az 1-es villamos is sűrűbben közlekedik, valamint a tuják vonalán éjszaka közlekedő 901-es autóbuszok szóló járművek helyett csuklós buszokkal állnak forgalomba
(fotó: Óvári Péter)

Az előző évekhez hasonlóan külön autóbuszjárat is közlekedik a Szigetre, amelyek este fél tizenkettőtől másnap ötig szállítják majd az idelátogatókat. Az Árpád híd–Margit híd–Nyugati pályaudvar–Madách tér–Móricz Zsigmond körtér útvonalon közlekedő autóbusz 450 forint ellenében vehető igénybe.

Akik pedig vízi úton szeretnék a fesztivált megközelíteni, a pesti oldalon a Jászai Mari téren és a Vigadó téren, a budai oldalon pedig a Batthyány téren szállhatnak fel a délutántól éjfélig illetve egyes napokon hajnali két óráig közlekedő hajójáratokra.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes