Szerkezetkész a Tópark

Elérte a szerkezetkész állapotot az M1, M7, M0 autópályák által körbezárt "Aranyháromszögben" indított, Tópark néven futó multifunkcionális beruházás. A projekt első ütemében 90 ezer négyzetméteren irodák, szolgáltató egységek és apartmanok épülnek.

Véget ért a szerkezetépítés a régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztéseként emlegetett, összesen mintegy 180 hektáron megvalósuló Tópark első ütemében, az M0,  M1, M7 által határolt "Aranyháromszögben". A következő hetekben megkezdődnek a szakipari szerelések és a homlokzatépítés. A projekt életében jelentős lépés lesz az M1-es autópálya lehajtójának augusztus végére várható megvalósulása, a csomópont hídszerkezetét május végén, június elején emeli be a kivitelező.

Első lépésben 10 hetáron 200 ezer négyzetmétert épít be a fejlesztő Walker & Williams Investment Group, (WWIG) ezen belül a bérbeadható irodaterület 75 ezer, a szolgáltatásra szánt terület 15 ezer négyzetmétert tesz ki. Ugyanebben a fázisban 11 ezer négyzetméteren  150 bérapartmant alakítanak ki, elsősorban az itt irodát bérlő cégek munkatársai számára. Eddig az irodaépületek 47 százalékát kötötték le a bérlők.

Petrovszky Gábor, a  WWIG alelnöke a bokrétaünnepségen a Napi kérdésére a leszerződött bérlők  között az Apple-t, a Telki kórházat, a CRN és a Special Effect nemzetközi konferenciaszervező céget,  valamint a Pomodoro-t nevezte meg, mellettük egy sportpiacon érdekelt társaság, kutatás fejlesztéssel foglalkozó cég, valamint egy nanotechnológiában érdekelt vállalkozás kötelezte el magát. Az irodabérleti díjak 10-12 euró között alakulnak, az üzemeltetési költség 3-3,5 euró lesz, ez tartalmazza a Déli pályaudvartól induló busz, illetve a vasútállomástól közlekedő shuttle járat költségét, valamint a park fenntartását is.

Az első ütem 138 millió eurós beruházási költségét teljes egészében az Eurohypo Bank finanszírozza, a telekvásárlásra, tervezésre fordított mintegy 50 millió eurót a fejlesztő WWIG saját forrásból állta.

A fejlesztés következő ütemében előreláthatólag Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 89 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező bevásárló- és szórakoztató központja valósulhat meg. A beruházáshoz szükséges 180 millió eurót előreláthatólag egy 3 bank által létrehozott konzorcium biztosíthatja. Petrovszky szerint ha minden a terveknek megfelelően alakul, ősszel elindulhat a shopping mall kivitelezése. 

A Walker & Williams Investment Group nevével fémjelzett városközpont fejlesztés 2020-ra készül el, a beruházás költsége meghaladja a 2,4 milliárd eurót, jövőbeni értéke pedig eléri a 4,8 milliárd eurót. A projekt vegyes funkciójú, városközpont típusú koncepciója 2009-ben elnyerte az ingatlanszakmai Oscar-díjként számontartott CCNBC Arabya International Proeprty Award "World’s Best" díját.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes