Szelektív hulladékgyűjtés az élelmiszer áruházakban

Hamarosan megjelennek az Öko-Kord  formatervezett gyűjtőedényei, amelyekkel különböző csomagolóanyag-fajták szelektív visszagyűjtése válik lehetővé a vásárlás helyszínén.

Kép

 

Szeptemberben megkezdődik az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. formatervezett szelektív hulladékgyűjtő edényeinek élelmiszer áruházakba történő telepítése. Az edények kihelyezésével az ország többszáz pontján válik lehetővé a vásárláshelyi szelektív hulladékgyűjtés. A kukáknak köszönhetően a lakosság mostantól kényelmesen, a bevásárlások alkalmával válhat meg az otthon anyagfajtánként gyűjtött hulladékoktól.

Az esztétikus gyűjtőedények az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervezési tanszékének közös pályázatának díjnyertes tervei alapján készültek. A nyertes munka 12 magyar és külföldi formatervező hallgató pályaműve közül került kiválasztásra.

Az Öko-Kord célja, hogy rövid időn belül több áruházlánc üzleteiben is elérhetővé váljon a szelektív gyűjtőedény. A koordináló szervezet várakozásai szerint az infrastruktúra kiépítésével, és szelektív hulladékgyűjtés eddig kevéssé ismert formájának megvalósításával jelentősen növelhető a Magyarországon hasznosított hulladék mennyisége.

A bolti gyűjtés lehetőségének műszaki megteremtése mellett fontos eleme a programnak a lakosság mozgósítását célzó figyelemfelhívó kommunikáció. Az Öko-Kord arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a különgyűjtés jelentős előrelépés a környezetvédelem szempontjából, mivel a szelektíven gyűjtött hulladékok a gazdasági körforgásba visszakerülve új használati tárgyak alapanyagául szolgálnak.

Forrás: elelmiszer.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes