Székesfehérvári alkatrészek az alumíniumipari cégóriás tartálykocsijában

Az Alcoa székesfehérvári gyárában készült alumínium teherautófelnivel szerelték fel az alumíniumipari cégóriás speciális alumínium vastaglemezének felhasználásával Indonéziában gyártott első országúti üzemanyagszállító tartálykocsit – közölte a székesfehérvári gyár kommunikációs menedzsere az MTI-vel.

A gépi megmunkálású felületi kikészítésű teherautó keréktárcsát a székesfehérvári gyár állította elő és továbbította az Alcoa Wheel Products Asia részére – tette hozzá Sas Erika.

Az Alcoa AWPE Keréktermék üzletága 2011-ben kétmillió kamionkereket gyárt, s annak egyharmadát a székesfehérvári gyár készíti, elsősorban az európai piac számára.    

A tartálykocsik készítéséhez használt RoadTanker vastaglemezt – a specifikus vastagságú kombinált lemezt – az Alcoa Európai Hengerművei (Alcoa Mill Products Europe) fejlesztette ki a veszélyes áru szállítmányozását végző országúti tartálykocsi céljára.

A termék felhasználásával elsőként a Pt.Meco Inoxprima, Indonézia egyik legnagyobb folyékony propángáz-ellátó, -tároló és -szállítmányozó cége kezdte meg az országúti alumínium tartálykocsik gyártását. A lemezt az Alcoa fusinai, olaszországi üzeme szállította a Mecónak, mivel a két cég két évvel ezelőtt látott hozzá a prototípus kidolgozásához.

A különleges vastaglemezből készült országúti tartálykocsik használatával kevesebb üzemanyagra van szükség, ezért csökken a szén-dioxid-kibocsátás, közben pedig a járművek súlyosabb terheket képesek szállítani, kisebbek a karbantartási költségeik.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes