Stratégiai megállapodás a HUNGRAIL és az NKH között

Együttműködés a vasút versenyképességének fokozásáért. A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködési megállapodást kötött a magyar vasúti ágazat hatékonyságának és versenyképességének fokozása érdekében.

A szakmai érdekképviseleti szervezet és a közlekedési hatóság az ágazat erősítésére, fejlődésének előmozdítására összpontosítja erőforrásait, szaktudását és szakmai tapasztalatait. A stratégiai együttműködés területeit rögzítő megállapodást az V. Vasúti tréning konferencián Dr. Mosóczi László a HUNGRAIL elnöke ésUrbán György az NKH elnöke látta el kézjegyével. Az aláírás alkalmából hangsúlyozták, hogy példaértékű összefogás kezdetének tekintik a szakmai szervezet és a Hatóság együttműködését.

Az együttműködés kiterjed a hazai vasútügy fejlődését, az európai integrációs folyamattal összefüggő feladatok eredményes teljesítését és a közlekedésbiztonság fokozását érintő területre.

A HUNGRAIL és az NKH amellett kötelezi el magát, hogy közösen tesz lépéseket a vasúti ágazatot érintő adminisztratív és pénzügyi terhek csökkentésére.

Kölcsönösen vállalják, hogy az Európai Unió legfontosabb, szektort érintő állásfoglalásairól és a munkacsoportjaikban folytatott tevékenységről rendszeresen tájékoztatják egymást.

A HUNGRAIL a magyar vasúti vállalkozások szakmai hátterével, tapasztalataival és nemzetközi kapcsolat-rendszerével élve támogatja a Hatóság jogalkalmazói tevékenységét. Az Egyesülés a hatósági ellenőrzések céljairól és tapasztalatairól közvetlenül tájékoztatja tagságát, illetve részt vállal abban, hogy azok fontosságára és szükségességére felhívja a vasúti vállalatok figyelmét. A szakmai szervezet a folyamatok eredményesebbé tételének érdekében eljuttatja a hatóságnak a vasúti ágazattal, illetve az NKH működésével kapcsolatos szakmai tapasztalatokat, hozzájárulva az NKH értékelő, elemező munkájához. A felek megállapodtak abban is, hogy a vasúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok előkészítésében kölcsönösen segítik egymás munkáját, értékelik a jogalkalmazás tapasztalatait, konzultálnak a felmerülő kérdésekről és megoldást keresnek a vasúti társaságok számára nehezen alkalmazható jogszabályok módosítására.

A Hatóság és a vasúti egyesülés törekszik arra, hogy feltárja az együttműködés további területeit annak érdekében, hogy minden korábbinál eredményesebben szerezzenek érvényt a magyar vasúti közlekedés szereplői érdekeinek hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

 

Forrás: Tranzitonline

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes