Stabil csomagforgalom, csökkenő bevétel

Amszterdam, 2010. május 27. A GLS Group ma tette közzé a 2010. március 31-én végződő üzleti évre vonatkozó eredményeit. Az Európa egész területén jelen lévő csomagszállítási, expressz- és logisztikai szolgáltató által kézbesített csomagok száma alig maradt el a korábbi forgalomtól, a cég árbevétele és nyeresége azonban a nyomott árak következtében visszaesett.

A kézbesített csomagok száma csak kis mértékben csökkent, 350 millióról 345 millióra, miközben a vállalat bevételei 1,8 milliárdról 1,7 milliárd euróra estek vissza. Az EBITA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti) eredmény 132 millió euróra rúgott – ez 15,3 százalékkal marad el az előző évitől, míg az EBITA-árrés a tavalyi 8,7 százalékkal szemben 7,9 százalékot tett ki.

„Eredményeink a vérre menő árharc hatásait tükrözik, mivel konkurenseink úgy reagáltak a gazdasági világválságra, hogy árcsökkentésekkel igyekeznek szinten tartani csomagforgalmukat” – mondta Rico Back, CEO GLS Group. „Ez egyes európai országokban és régiókban erőteljesen lenyomta az árakat, de ezt a tendenciát most már meg kell fordítani.”

Tervezett beruházások és áremelések

A gyors, megbízható csomagszolgáltatás elképzelhetetlen magasan képzett munkatársak, jól kiépített fizikai hálózat és a modern technológiák alkalmazása nélkül. Rico Back a következőket mondta erről:

„Ahhoz, hogy a GLS kiemelkedő színvonalú csomagszállítási szolgáltatásokat nyújthasson, folyamatos beruházásokra van szükség, még a mostani nehéz gazdasági helyzetben is. Ügyfeleinknek, akik elvárják tőlünk ezt a minőséget, fel kell készülniük arra, hogy a minőségnek ára van. Ezért minden országban áremelést hajtunk végre.”

A 2010/2011-es üzleti évben a GLS Group közel 50 millió euró értékben készül beruházásokat végrehajtani. A vállalat fejleszti a fizikai hálózathoz tartozó infrastruktúrát, így a telephelyeket, épületeket és szállítószalag-rendszereket, ezenkívül továbbfejleszti és egységesíti informatikai rendszerét is. „A modern informatikai megoldásoknak döntő szerep jut abban, hogy megkönnyíthessük a kommunikációt a feladókkal és a címzettekkel” – mondta Rico Back. „Emellett folytatjuk folyamataink optimalizálását, anélkül, hogy ez a minőség rovására menne.”

Óvatos optimizmus

A GLS az idén csak kismértékű fellendülésre számít a gazdaságban és a CEP-piacon. „A válság még nem ért véget. Várható a piacok átalakulása, és ez konszolidációt is hozhat magával. Az év során feltételezhetően minden ágazatban megnő a fizetésképtelenné váló cégek és a vállalatfelvásárlások száma” – jelentette ki Rico Back. „Úgy látjuk, a még mindig bizonytalan gazdasági helyzetben 2010-2011 során stagnálni fog az üzlet. A GLS Group ennek ellenére tovább erősíti európai hálózatát, hogy fenntarthassa szolgáltatásai elismert színvonalát, és készen álljon, ha majd újra beindul a gazdasági fejlődés.”

A GLS Group Európában

A General Logistics Systems B.V., Amszterdam (GLS), egy pán-európai vállalat, amely megbízható, magas színvonalú csomag- és expressz szolgáltatásokat, valamint értéknövelt logisztikai szolgáltatásokat nyújt. A vállalat a szolgáltatásait teljes tulajdonban lévő, illetve partner vállalatokon keresztül kínálja 36 európai országban. A GLS Systems 38 központi átrakó pontból, 665 depóból áll, és 12 500 dolgozót foglalkoztat. Mintegy 16 950 járműve van úton, 345 millió csomagot szállít évente,
220 000 ügyfél részére egész Európa területén. A 2009/2010 pénzügyi évben a GLS bevételei elérték az 1,7 milliárd eurót. A GLS a “European Leader in Quality“ -„Minőségben piacvezető Európában” elvet képviseli. Ezt mindenki, aki a GLS-nél dolgozik, minden nap igyekszik megvalósítani.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes