Sok járat továbbra sem közlekedik Ferihegyről

A magyar légtérben a  Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól keletre eső légtér kedden 9.30 óráig nyitott lesz és az onnan nyugatra eső ellenőrzött légtér három- és hatezer méter között repülési tilalom alá esik közölte Fehér Imre, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. szóvivője kedden reggel az MTI-vel.

A lezárt  légtér feletti, úgynevezett magas légteret – 7.500 méter fölött – szabaddá tették az átrepülő forgalom számára. A Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól nyugatra eső ellenőrzött légteret kedden hajnali 2 órakor zárták le.

Jelenleg Ferihegyről is fel- és leszállhatnak a repülőgépek, de reggel kilenc óráig mindössze négy menetrendszerinti járat indult el és ugyanannyi érkezett. A járatok csak akkor tudnak közlekedni, ha a célállomás fogadni tudja azokat. A keddi járatok többségét törölték – olvasható a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. honlapján. A honlap a túlterheltség miatt "takarék üzemmódban", de jól áttekinthetően üzemel. 

A HungaroControl és az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) délelőtt 10 órakor kezdődő sajtótájékoztatón számol be az aktuális helyzetről és a meghozott döntésekről.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes