Soha nem látott nagyságú nemzetközi érdeklődés a RENEXPO iránt

Május 10-én, csütörtökön megnyitja kapuit a 6. RENEXPO, Magyarország vezető energetikai szakkiállítása, amely iránt az idén korábban nem látott nagyságú a nemzetközi érdeklődés. A 6. RENEXPO Central Europe-on, a rendezvény nevéhez méltóan szinte a teljes közép európai régió képviselteti magát. Mintegy 100 kiállító érkezik 10 országból, vagyis a hazai közönség előtt bemutatkozók 30 százaléka külföldi lesz. Német, lengyel, osztrák, román, szlovák, szlovén, cseh, szerb, olasz szakemberekkel találkozhatnak azok, akik május 10-12 között kilátogatnak a Hungexpo vásárvárosba.

A RENEXPO-n bemutatkoznak a világ legkorszerűbb technikáinak képviselői. Láthatóak lesznek a legújabb napkollektorok, napelemek, bioenergiával működő kazánok. Az UniStreet-en 5 egyetem képviselőivel is találkozhatnak azok a látogatók, akik arra kíváncsiak, melyek az aktuális fejlesztési irányok a modern energiaiparban. A szakembereket szakmai napok és nemzetközi konferenciák várják kiemelten biogáz, napelemek és napkollektor témában, mert ezeken a területeken Magyarország óriási, eddig kihasználatlan potenciállal rendelkezik. A találkozókon ott lesznek a Kormány és az illetékes Minisztériumok képviselői, így megismerhetők lesznek a várható pályázati elképzelések is.

A kiállítás mindhárom napján külön standdal lesznek jelen az Energiaközpont munkatársai, így a szakmai érdeklődők, befektetők, fejlesztők pontos információkhoz juthatnak az elérhető állami támogatásokról.

Az eseménysorozat csúcspontjaként május 12-én, szombaton a RENEXPO-n megrendezésre kerül az Elektromos Mobilitás Napja, amikor a nagyközönség előtt ingyenesen nyitja meg kapuit a vásárváros. Itt mutatkozik be az E-Mobility Network, vagyis azok a nagy magyarországi vállalatok, köztük a kezdeményező ELMÜ-ÉMÁSZ csoport, amelyek elhatározták, hogy az elektromos közlekedés népszerűsítésében úttörő szerepet vállalnak hazánkban.

Több vezető gépkocsigyártó elhozza elektromos szériaautóját, így a magyar közönség elsőként lehet tanúja annak a forradalomnak, amely világszerte folyik az autóiparban és amelynek következményeként belátható időn belül elköszönhetünk a tisztán benzinüzemű gépjárművek korszakától.

A kiállítás sztárja minden bizonnyal a Toyota harmadik generációs hibrid gépkocsija, a "Prius Plug in" lesz, amelyet először láthat a magyar közönség majd mindenkit megelőzve, hiszen az autó hivatalos bemutatkozása csak ősszel várható.

Forrás: Renexpo

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes