Soha ennyi céget nem számoltak fel

Soha annyi céget nem számoltak még föl egy hónap alatt, mint a múlt hónapban. A válság tehát gyűrűzik tovább – derül ki az Opten legfrissebb jelentéséből, melyet a Világgazdaság közöl.

 

Ismét rekordot döntött a felszámolások száma Magyarországon, miután szeptemberben 1914 céggel szemben indították meg az eljárást a cégbíróságok.
"A nagy szám természetesen részben annak tudható be, hogy a cégbíróságok feldolgozták az augusztusi szabadságolások alatt felhalmozódott ügyhátralékot, ám látni kell, hogy az idén szeptemberben indított eljárások száma 35 százalékkal magasabb, mint a tavaly szeptemberi, vagyis csupán a bíróságok munkarendjével nem lehet megmagyarázni a katasztrofális helyzetet" – mondja Csorbai Hajnalka, az Opten céginformációs szolgáltató stratégiai igazgatója.
Szerinte a jelenség mögött a kkv-szektor likviditási pozíciójának további romlása áll, amit alátámaszt az is, hogy a legutolsó negyedévben gyorsuló ütemben nőtt a felszámolásra jutó cégek száma. Az első három negyedévben összesen 13 404 cég jutott erre a sorsra, ez 21 százalékkal több, mint a megelőző év azonos időszakában volt. Félévkor még csak 15 százalékos volt a növekedés.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes