Rohanó világ

Sztrájk készül Londonban. – Tilos mosdatlanul buszra szállni Eszéken. – Új forgalmi rend a Kiskörúton. – Ismét villamostender Miskolcon. – Hatszázzal száguldó buszt építettek. Híreink itthonról és külföldről.

title

London | Anglia —  Sztrájkra készülnek a londoni metrósok. A világ legrégebbi földalatti vasútján egy tervezett elbocsájtási-hullám miatt szüntetik be a munkát. A London Underground vezetői szerint a tervezett 800 fős elbocsájtás (amire költségcsökkentés miatt van szükség) főleg a pénztárosokat érintené, de a metrósokat képviselő vasúti és hajózási szakszervezet (RMT) szerint veszélybe kerül a közlekedés biztonsága. Utóbbihoz ők nem szeretnének asszisztálni, a szakszervezet szerint az összesen tízezer főt számláló tagok hetven százaléka támogatja a munkabeszüntetést.

Eszék | Horvátország —  Tilos lesz mosdatlanul felszállni az eszéki közlekedési eszközökre. A horvátországi városban eddig is csak az első ajtón lehetett a járművekre felszállni, de mostantól egy fémkar állja útját az utasoknak. Ezt a kart a járművezető mozdíthatja arrébb, így próbálják meg kiszűrni a hajléktalanokat. Az új szabályozás értelmében csupasz felsőtesttel sem lehet Eszéken utazni.

Budapest | Magyarország
—  Mától megváltozik a Károly körút forgalmi rendje. A forgalom átkerült az útszakasz VII. kerületi (eredetileg a Deák Ferenc tér felé vezető) oldalára, ezért az Astoriánál nem lehet jobbra az Erzsébet híd felé kanyarodni. A lezárás változásával újra lehet a Rákóczi útról a Károly körútra, illetve a Kossuth Lajos utcáról a Múzeum körútra kanyarodni. A Budapest Szíve Program részeként megvalósuló felújítás egyelőre a BKV járműveit nem érinti.

Budapest | Magyarország
—  Tovább bonyolódik a BKV-ügy, az eddigi hűtlen kezelés és csalás mellett vesztegetés megalapozott gyanújával indult bűntetőeljárás, tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől. Az ügyben eddig összesen 18 gyanúsított van, köztük Hagyó Miklós, akinek várhatóan meghosszabbítják az előzetes letartóztatását.

Miskolc | Magyarország — Ismét kiírták a miskolci villamostendert, ahol az MVK Zrt. 31 villamosra és hozzájuk tartozó alkatrészekre várja az ajánlatokat. Az utolsó tujának a szerződés aláírásától számolva az 1064. napon kell megérkeznie a megyeszékhelyre. Emlékezhetünk, a korábbi győztes az olasz Ansaldo Breda volt, de a Közbeszerzési Döntőbizottság érvénytelenítette a tendert. Az új kiírásban először az ár alapján döntenek, ha így nem alakul ki végeredmény, akkor az energia felhasználás fog dönteni. Az ajánlatokat szeptember 20-ig kell beadni, az eredményhirdetés egy hónappal később, míg a szerződéskötés tervezett ideje november 10-én lesz. Ajánlatot olyan cégtől várnak, aki az elmúlt három évben már leszállított legalább 15 darab légkondicionált villamost, amelyeknek legalább a fele alacsonypadlós, valamint rendelkeznek minimum egy évre szóló karbantartási referenciával.

Indianapolis | Egyesült Államok — Csaknem hatszáz kilométeres sebességel száguldó buszt épített egy férfi a tengerentúlon. Az indanapolisi születésű Paul Stender egy kiszuperált iskolabuszból csinálta az elképesztő sebességű járművet. A Phantom típusú harci repülőgép motorja hajtotta iskolabusz fogyasztása sem mindennapi, hiszen négyszáz méteren több, mint 600 liter üzemanyagot használ el. A jármű csaknem harminc méteres lángcsóvát kilövellve és hatalmas füstfelhővel indul száguldó útjára. Feltalálója, a farmon felnövő Stender saját bevallása szerint így állt személyes bosszút azért, mert gyermekkorában nem tudta elviselni az iskolabusz döcögését.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes