Érdemi konzultáció az építésgazdaság élénkítésére

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére építésgazdasági egyezetésen vettek részt a Kormány, a szakmai szövetségek és az érdekképviseletek vezetői. A találkozón Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ismertette az új kormányzati struktúrát, a magyar gazdaság helyzetét, valamint bemutatta az építőipari ágazatért felelős kormánytagokat.

„Itt az idő komolyan venni, az elmúlt év tavaszán az építésügy versenyképes környezetének megteremtésére elfogadott országgyűlési határozatban foglaltak megvalósítását.” – mondta Bencsik János belgazdasági államtitkár. A Kormány stratégiai partnerének tekinti az iparág szereplőit, hiszen Magyarország elemi érdeke a belső piac fejlesztése.

A szaktárca vezetésével, az építésgazdasági szereplőkkel folytatott egyeztetést követően 2010. június 24-én létrejött az Építésgazdasági Munkabizottság. A szakmai és kormányzati párbeszéd erősítésére megalakult szakpolitikai törzsasztal vezetője Széman György, a Magyar Építőanyagipari Szövetség elnöke. Az új, informális szervezet középpontjában az építésgazdasági stratégia, a bürokráciacsökkentés, a dereguláció, valamint az épületenergetika kérdéseinek kidolgozása áll. A Kormány határozott szándéka a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javítása, ezáltal pedig a nemzetgazdasági növekedés és a hazai foglalkoztatottság bővítésének elősegítése.

Forrás: nfgm

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes