Raktárak helyett képzést kérnek Orbánéktól a logisztikusok

Kihasználatlan logisztikai központok építése helyett a logisztikában dolgozó emberek szakismeretének és emberi értékeinek fejlesztésének segítését várják az Orbán-kormánytól a hazai nagyvállalatok logisztikai vezetői.

Fel kell hagyni azzal a mai napig működő gyakorlattal, mely újabb és újabb kihasználatlan fizikai és műszaki logisztikai létesítmények finanszírozását erőlteti ahelyett, hogy a hangsúlyt ezen a területen az intelligencia, a szaktudás fejlesztésére, klaszterek létrehozására tenné" – áll abban a nyilatkozatban, amelyet a júniusban megrendezett Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 4. Országos Konferenciájának résztvevői fogalmaztak meg a kormányzati döntéshozók számára.

A logisztikusok ezért szorgalmazzák, hogy az újonnan alakult kormány az üresen maradó "vasbeton raktárak" és kihasználatlan logisztikai központok építése helyett a logisztikában dolgozó emberek szakismeretének és emberi értékeinek fejlesztését részesítse előnyben. Elvárják azt is, hogy a szektorban dolgozók érdekeit szolgáló valós együttműködésüket olyan finanszírozási formák, pályázatok, támogatások rendszerével segítse, mely lehetővé teszi az erőforrások hatékony kihasználását és új munkahelyek teremtését.

A nagyvállalatok logisztikusainak konferenciájára immár negyedik alkalommal került sor, ezúttal is a Ghibli Kft. szervezésében. Az eseményt azzal a céllal hívták életre, hogy a szakemberek bemutassák saját sikeres módszereiket, ellessék egymás hasznos tapasztalatait, és megfogalmazzák közös elképzeléseiket az iparág jövőjéről.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes