Raktár bemutató szimulátor

A Yale raktár szimulátor egy rendkívül pontos, szofisztikált tanácsadói megoldást nyújtó, nagyméretű raktárak üzemeltetői számára kifejlesztett szoftver program.

Az optimális raktár kialakítás és raktártechnikai berendezés jellemzőinek meghatározásában, a Yale raktárberendezésekkel foglalkozó szakemberei nyújtanak ingyenes tanácsadói szolgáltatást. A program a fő európai repterek, vezető vasúti infrastruktúra vállalatok és a "blue-chip" szervezetek szimulációs „motorjához” hasonlót használ. A szoftver intelligens algoritmust használ az egyes végfelhasználói alkalmazásokra szabott speciális kódok írására, egészen a legfinomabb részletességi szintig.

Az adatbeviteli felület a legnagyobb raktárak szakaszait elemi részekre osztja fel, beleértve a raktár elrendezést, a parkoló- és átmeneti területeket, az állványozás pontos típusát, valamint az alkalmazott tárolási módot és flottát. Az összes sebesség és energiafelhasználási értékeket tartalmazó VDI adat, valamint az összes áruáramlási, komissiózási és árukigyűjtési rendszer adat megadható a programban.

A közelmúltban a szimulációs szoftvert arra használták, hogy a Közel-Kelet egyik legnagyobb, Dubai, Jabel Ali South körzetében, a Clarion Integrated Logistic Solutions által üzemeltetett 375 000 négyzetlábnyi területű létesítményén elhelyezkedő raktár optimális kialakításában és szükséges raktárberendezéseinek meghatározásában nyújtson segítséget.

A Yale az SSI Schaeferrel együtt már a tervezés legkorábbi fázisában részt vett, amikor is a Clarion-nak szüksége volt a rendelkezésre álló területen tárolható és mozgatható raklapok maximális számára. A létesítmény potenciális kapacitásának szemléltetésében a szimulációs szoftver arra használták, hogy demonstrálják milyen maximális hatékonyság érhető el.

Hat darab vezetékes irányítású Yale gyártmányú szűkfolyosós komissiózó targonca (MTC) és hat darab vezetékes irányítású homlokvillás targonca kombinálásával, a szoftver azt mutatta, hogy óránként maximálisan csak 192 darab raklap szállítható. Három óra alatt, a komissiózási műveleteknél a szimuláció egy zsúfoltsági kérdést is azonosított. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a Clarion tisztább képet kaphasson az elvárásairól, és meggyőződjön arról, hogy a Yale az a vállalat, mely a tudásával, szakértelmével és termékskálájával képes a Clarion mintaraktára számára megfelelő anyagmozgató berendezéseket leszállítani.

A szimulátor képi megjelenítése páratlan abban a tekintetben, hogy a helyszínen használni kívánt, éppen használatban levő vagy tervezett berendezések képeinek felhasználásával realisztikus képet ad. Mindemellett a szoftver beépíti a komissiózási mintákat és a napi szintű műveletek egyéb fontos adatait, beleértve a megadott berendezés adatait, sebességet, fékezést, emelést, süllyesztés és egyéb teljesítmény kritériumokat. A szimuláció figyelembe veszi az energia felhasználást, valamint az akkumulátor csere az akkumulátor töltés műszakteljesítményre gyakorolt hatását.

A Yale (VNA and Warehouse) vezetője, Ron Ferr hozzátette: “Beépíthetünk pontos szüneteket, összekötő műveleteket valamint folyosókon belüli torlódást is. Az adatok megadását követően a rendszer saját maga végzi el a speciális programozást. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak, miután figyelemmel kísérhették, hogy az összes üzembe helyezett berendezéssel, teljesen üzemkész állapotban hogyan alakul létesítményük várható teljes raktártörténete."

A műszakrend rendszer kellően intelligens ahhoz, hogy kezelni tudja a szerződési adatokat, mint például a szerviz intervallumok, és akár ellenőrizni is tudja a felhasználó jogokat.”

Mindemellett az óránkénti használati arányt és/vagy a szerviz megállapodásokhoz kapcsolódó fő teljesítménymutatókat (KPI-k) meghatározva, a raklap mozgások száma illetve akár az adott időszakban depóra beállt kamionok száma is megjeleníthető.

Az algoritmus kezelni tudja az szezonális ingadozásokat, rugalmas elrendezéseket, vegyes flottákat és a további készenlétben álló (tartalék) targoncákat, annak érdekében, hogy a raktárt élénk színekkel, síkban és térben szemléltetni tudja.

A Yale raktárberendezéseit, a nagy-britanniai kizárólagos forgalmazóján, a Briggs Equipment UK Ltd vállalaton keresztül értékesíti. Vezető anyagmozgató gép specialistaként, a Briggs Equipment ügyfelei számára komplett raktár megoldásokat tud nyújtani, az új raktárépület tervezésének támogatásától kezdve az üzemkész raktár anyagmozgató gép flottájának hatékony irányításáig.

Mark Murfet, a Briggs Equipment (VNA and Warehouse) termékmenedzsere hozzátette “Tisztában vagyunk raktáringatlan és tárolótér maximális kihasználásának valamint a maximális hatékonysággal üzemelő létesítmény biztosításának jelentőségével. A Briggs, a Yale-lel együttműködve, üzleti szellemiségének részeként tanácsadói megoldást is nyújt. A Yale raktár szimulátora lehetővé teszi az adatelemezést, hogy még a legösszetettebb raktár forgatókönyvek esetén is, pontos, igényekre szabott megoldásokat tudjunk nyújtani".

Forrás: Sarah James/Tranzitonline

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes